Inlagda päron med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Det är lätt som en plätt att saffranskoka päron. Servera denna festliga dessert med löst vispad grädde.

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 hårda päron
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl socker
  • 0.5 g saffran

Gör så här

  1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Koka vatten, socker och saffran i en kastrull ca 5 min. Lägg i päronen och sjud dem på mycket svag värme 25-40 min. Hur länge de ska koka beror på storlek, mognadsgrad och sort. Päronen ska bli helt mjuka, men får inte koka sönder.
  2. Låt päronen svalna i lagen. De kan lagas ett par dagar i förväg. Om de ska konserveras måste 1 krm natriumbensoat per liter lag tillsättas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claudia

2020-12-11

Super lätt och väldigt gott men däremot kanske man bör skriva att de 8 ST päron bör vara små i storlek. Köpte från vår Coop och de var rätt stora. Fanns inte ens chans att 8 ST skulle täckas av enbart 0,5L vätska. Päronen förlorade bitar av sitt kött när man fick konstant röra runt så att alla kunde jämt få av vätskan på sig. Min bedömning är, stöta päron ändra då till 5 ST istället för 8.

Liknande recept

Spara recept

Jultårta med saffran och apelsinsmörkräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffransplättar med apelsinsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glass med kokos och varm frukt i lime

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kokosrullade fruktspett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 8 hårda päron
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl socker
  • 0.5 g saffran

Inlagda päron med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Det är lätt som en plätt att saffranskoka päron. Servera denna festliga dessert med löst vispad grädde.

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Koka vatten, socker och saffran i en kastrull ca 5 min. Lägg i päronen och sjud dem på mycket svag värme 25-40 min. Hur länge de ska koka beror på storlek, mognadsgrad och sort. Päronen ska bli helt mjuka, men får inte koka sönder.
  2. Låt päronen svalna i lagen. De kan lagas ett par dagar i förväg. Om de ska konserveras måste 1 krm natriumbensoat per liter lag tillsättas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claudia

2020-12-11

Super lätt och väldigt gott men däremot kanske man bör skriva att de 8 ST päron bör vara små i storlek. Köpte från vår Coop och de var rätt stora. Fanns inte ens chans att 8 ST skulle täckas av enbart 0,5L vätska. Päronen förlorade bitar av sitt kött när man fick konstant röra runt så att alla kunde jämt få av vätskan på sig. Min bedömning är, stöta päron ändra då till 5 ST istället för 8.

Liknande recept

Spara recept

Jultårta med saffran och apelsinsmörkräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffransplättar med apelsinsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glass med kokos och varm frukt i lime

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kokosrullade fruktspett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)