Inlagd vinbärssill
  • Tid 20 min + 8 tim i kyl

Inlagd vinbärssill

0 (0 betyg)

Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith

  • Tillagningstid 20 min + 8 tim i kyl
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 portioner
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1.5 msk svartvinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 10 cm purjolök, skivad
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.

  2. 2

    Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera gärna med färska svarta vinbär!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar