Inlagd vinbärssill

Inlagd vinbärssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i kyl
6 portioner
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1.5 msk svartvinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 10 cm purjolök, skivad
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.
  2. Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.

Tips

Garnera gärna med färska svarta vinbär!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inlagd vinbärssill
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1.5 msk svartvinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 10 cm purjolök, skivad
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad

Inlagd vinbärssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept av Lena Söderström, foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i kyl
6 portioner

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull tills den löses upp. Häll i resten av vattnet, socker och ättiksprit. Koka upp under omrörning och låt sjuda 1–2 min. Låt kallna.
  2. Skär sillfiléerna i bitar. Varva med lök, kryddpeppar och lagerblad i en burk. Häll över lagen, täck med lock och låt stå i kylen minst 8 timmar.

Tips

Garnera gärna med färska svarta vinbär!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!