Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren

Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Inlagd sill med rödbeta och apelsin som är smaksatt med kanel och kryddpeppar. Perfekt att servera i en genomskinlig skål på julbordet så den fina färgen syns. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn i kylen
8 bufféportioner
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 1 apelsin
  • 840 g inläggningssill urvattnad (2 paket)

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt, kanel och kryddpeppar. Låt svalna.
  2. Skala och skiva rödlök och rödbeta tunt, gärna med mandolin. Skär av skalet från apelsinen till en långgirlang med potatisskalare.
  3. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär i mindre bitar. Varva sill, lök, rödbetaoch apelsinskal i en ren burk. Häll lagen med kryddorna över sillen och låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 1 apelsin
  • 840 g inläggningssill urvattnad (2 paket)

Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Inlagd sill med rödbeta och apelsin som är smaksatt med kanel och kryddpeppar. Perfekt att servera i en genomskinlig skål på julbordet så den fina färgen syns. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn i kylen
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt, kanel och kryddpeppar. Låt svalna.
  2. Skala och skiva rödlök och rödbeta tunt, gärna med mandolin. Skär av skalet från apelsinen till en långgirlang med potatisskalare.
  3. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär i mindre bitar. Varva sill, lök, rödbetaoch apelsinskal i en ren burk. Häll lagen med kryddorna över sillen och låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!