Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren

Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Inlagd sill med rödbeta och apelsin som är smaksatt med kanel och kryddpeppar. Perfekt att servera i en genomskinlig skål på julbordet så den fina färgen syns. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn i kylen
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 1 apelsin
  • 840 g inläggningssill urvattnad (2 paket)

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt, kanel och kryddpeppar. Låt svalna.
  2. Skala och skiva rödlök och rödbeta tunt, gärna med mandolin. Skär av skalet från apelsinen till en lång girlang med potatisskalare.
  3. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär i mindre bitar. Varva sill, lök, rödbeta och apelsinskal i en ren burk. Häll lagen med kryddorna över sillen och låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(220)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Smaksatt knäck

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 1 apelsin
  • 840 g inläggningssill urvattnad (2 paket)

Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Inlagd sill med rödbeta och apelsin som är smaksatt med kanel och kryddpeppar. Perfekt att servera i en genomskinlig skål på julbordet så den fina färgen syns. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn i kylen
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt, kanel och kryddpeppar. Låt svalna.
  2. Skala och skiva rödlök och rödbeta tunt, gärna med mandolin. Skär av skalet från apelsinen till en lång girlang med potatisskalare.
  3. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär i mindre bitar. Varva sill, lök, rödbeta och apelsinskal i en ren burk. Häll lagen med kryddorna över sillen och låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(220)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Smaksatt knäck

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)