Inkokta äpplen

Inkokta äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Inkokta äpplen med vitt vin, kanel och saffran. Passar fint att servera med glass, eller till vinterns pajer.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 skalade äpplen med skaftet i behåll
  • Lag:
  • 5 dl vitt vin
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 kanelstång
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 0.5 g stött saffran

Gör så här

  1. Blanda vinet med övriga ingredienser till lagen och låt sjuda ca 10 minuter.
  2. Lägg ner äpplena och koka 15-20 minuter på svag värme. Vänd dem då och då om de inte är täckta av vinet.
  3. Låt kallna i lagen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inkokta äpplen
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 7 skalade äpplen med skaftet i behåll
  • Lag:
  • 5 dl vitt vin
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 kanelstång
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 0.5 g stött saffran

Inkokta äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Inkokta äpplen med vitt vin, kanel och saffran. Passar fint att servera med glass, eller till vinterns pajer.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vinet med övriga ingredienser till lagen och låt sjuda ca 10 minuter.
  2. Lägg ner äpplena och koka 15-20 minuter på svag värme. Vänd dem då och då om de inte är täckta av vinet.
  3. Låt kallna i lagen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!