
Inkokta äpplen
Betyg (1-5):
Inkokta äpplen med vitt vin, kanel och saffran. Passar fint att servera med glass, eller till vinterns pajer.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 7 skalade äpplen med skaftet i behåll
- Lag:
- 5 dl vitt vin
- 1 dl sirap
- 0.5 dl flytande honung
- 1 kanelstång
- 1 krm mald kryddpeppar
- 0.5 g stött saffran
Gör så här
- Blanda vinet med övriga ingredienser till lagen och låt sjuda ca 10 minuter.
- Lägg ner äpplena och koka 15-20 minuter på svag värme. Vänd dem då och då om de inte är täckta av vinet.
- Låt kallna i lagen.
Inkokta äpplen
Betyg (1-5):
Inkokta äpplen med vitt vin, kanel och saffran. Passar fint att servera med glass, eller till vinterns pajer.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda vinet med övriga ingredienser till lagen och låt sjuda ca 10 minuter.
- Lägg ner äpplena och koka 15-20 minuter på svag värme. Vänd dem då och då om de inte är täckta av vinet.
- Låt kallna i lagen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!