Ingefärssmakande sashimilax

Ingefärssmakande sashimilax

3 (3 betyg)

Servera den gravade laxen med en soja med smak av vitlök, jalapeño och honung.

  • Ingredienser 10

Tillagningstid: 15 + tid uí kylskåp + 2 dygn i frys

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker (gärna grovt havssalt)
  • 1 kg laxsida (fryst i 2 dygn, tinad)
  • 1 dl + 1 dl skivad gari (syltad ingefära)
Jalapenosolja:
  • 1 msk smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad jalapeño med kärnor
  • 3 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • limeklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda salt och socker och lägg hälften i botten på en form. Lägg laxsidan ovanpå med skinnsidan neråt. Strö över ett tunt lager saltsockerblandning, fördela 1 deciliter gari ovanpå, strö över resten av salt-sockerblandningen och låt stå i rumstemperatur 30 minuter. .

  2. 2

    Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten. Vänd laxbiten efter 5-6 timmar

  3. 3

    Smält smör i en kastrull, lägg i vitlöken och bryn den på medelhög värme. Tillsätt jalapeñon och bryn ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt sojan, koka upp och sjud i 5 minuter. Rör i honung, låt svalna.

  4. 4

    Skär laxen i skivor, servera med soja, 1 deciliter gari och limeklyftor

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar