Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Senap, kryddpeppar, ingefära och kryddnejlika är kryddorna som ger smaken till skinkan som hör traditionen till.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 st kokt julskinka
  • Griljering:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 3 msk strösocker eller rårörsocker
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • Garnering:
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär bort nät och svål på skinkan. Låt ett litet fettlager vara kvar.
  2. Blanda äggula, socker, senap och kryddor. Pensla blandningen över skinkan. Stick i kryddnejlikor som garnering.

Griljering

  1. Sätt in skinkan på en långpanna i nedre delen av ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Curth

2011-12-31

Perfekt

Liknande recept

Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammstek med zaatar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtfylld lammstek med feta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillspett med fläskfilé

Betyg
Betyg
(14)
Ingefärsgriljering till kokt julskinka
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 st kokt julskinka
  • Griljering:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 3 msk strösocker eller rårörsocker
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • Garnering:
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Senap, kryddpeppar, ingefära och kryddnejlika är kryddorna som ger smaken till skinkan som hör traditionen till.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort nät och svål på skinkan. Låt ett litet fettlager vara kvar.
  2. Blanda äggula, socker, senap och kryddor. Pensla blandningen över skinkan. Stick i kryddnejlikor som garnering.

Griljering

  1. Sätt in skinkan på en långpanna i nedre delen av ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Curth

2011-12-31

Perfekt

Liknande recept

Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammstek med zaatar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtfylld lammstek med feta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillspett med fläskfilé

Betyg
Betyg
(14)