Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Griljera julskionkan med senap, kryddpeppar, ingefära och kryddnejlika - kryddor som hör julen till.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
  • 1 st kokt julskinka
  • Griljering:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 3 msk strösocker eller rårörsocker
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • Garnering:
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort nät och svål på skinkan. Låt ett litet fettlager vara kvar.
  2. Blanda äggula, socker, senap och kryddor. Pensla blandningen över skinkan. Stick i kryddnejlikor som garnering.

Griljering

  1. Sätt in skinkan på en långpanna i nedre delen av ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Curth

2011-12-31

Perfekt

Ingefärsgriljering till kokt julskinka
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 st kokt julskinka
  • Griljering:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 3 msk strösocker eller rårörsocker
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • Garnering:
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Griljera julskionkan med senap, kryddpeppar, ingefära och kryddnejlika - kryddor som hör julen till.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort nät och svål på skinkan. Låt ett litet fettlager vara kvar.
  2. Blanda äggula, socker, senap och kryddor. Pensla blandningen över skinkan. Stick i kryddnejlikor som garnering.

Griljering

  1. Sätt in skinkan på en långpanna i nedre delen av ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Curth

2011-12-31

Perfekt