
Ingefärsgriljering till kokt julskinka
Betyg (1-5):
Griljera julskionkan med senap, kryddpeppar, ingefära och kryddnejlika - kryddor som hör julen till.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
- 1 st kokt julskinka
- Griljering:
- 1 ägg, endast gulan
- 3 msk strösocker eller rårörsocker
- 4 msk svensk senap
- 2 msk mald ingefära
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk mald kryddpeppar
- 1 tsk malda kryddnejlikor
- Garnering:
- 0.5 dl hela kryddnejlikor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär bort nät och svål på skinkan. Låt ett litet fettlager vara kvar.
- Blanda äggula, socker, senap och kryddor. Pensla blandningen över skinkan. Stick i kryddnejlikor som garnering.
Griljering
- Sätt in skinkan på en långpanna i nedre delen av ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter.
Ingefärsgriljering till kokt julskinka
Betyg (1-5):
Griljera julskionkan med senap, kryddpeppar, ingefära och kryddnejlika - kryddor som hör julen till.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär bort nät och svål på skinkan. Låt ett litet fettlager vara kvar.
- Blanda äggula, socker, senap och kryddor. Pensla blandningen över skinkan. Stick i kryddnejlikor som garnering.
Griljering
- Sätt in skinkan på en långpanna i nedre delen av ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Curth
2011-12-31
Perfekt