Indisk tomatchutney
  • Tid 20 min

Indisk tomatchutney

3.91 (11 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

5 dl
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.

  2. 2

    Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.

  3. 3

    Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.

  4. 4

    Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

  • Ann-Marie

    Hur länge håller sig denna?