Indisk tomatchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 20 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  3. Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.
  4. Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-26

Hej Karin, det går bra att frysa chutneyn. Lycka till!

Karin

2021-08-25

Borde vara ok att frysa in eller? Har massor av tomater..

Coop

2018-08-14

Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

Ann-Marie

2018-08-08

Hur länge håller sig denna?

Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Indisk tomatchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 20 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  3. Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.
  4. Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-26

Hej Karin, det går bra att frysa chutneyn. Lycka till!

Karin

2021-08-25

Borde vara ok att frysa in eller? Har massor av tomater..

Coop

2018-08-14

Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

Ann-Marie

2018-08-08

Hur länge håller sig denna?

Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)