Indisk tomatchutney

Indisk tomatchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 20 minuter
5 dl
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  3. Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.
  4. Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Karin, det går bra att frysa chutneyn. Lycka till!

Karin

2021-08-25

Borde vara ok att frysa in eller? Har massor av tomater..

Checkbox Coop

2018-08-14

Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

Ann-Marie

2018-08-08

Hur länge håller sig denna?

Indisk tomatchutney
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk senapsfrön, gula
  • 1 kanelstång
  • 1.5 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Indisk tomatchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 20 minuter
5 dl

Gör så här

  1. Dela tomaterna och gröp ut kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
  3. Lägg i de tärnade tomater, socker, vinäger och koka ca 15 min utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta.
  4. Låt chutneyn svalna och häll upp i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Tips

Gott till både kyckling,halloumi och fisk och gärna med lite smörstekt spenat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Karin, det går bra att frysa chutneyn. Lycka till!

Karin

2021-08-25

Borde vara ok att frysa in eller? Har massor av tomater..

Checkbox Coop

2018-08-14

Till Ann-Marie: Chutneyn håller upp till ett par veckor i kylen. Lycka till! :)

Ann-Marie

2018-08-08

Hur länge håller sig denna?