Indisk fiskgryta

Indisk fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Fiskgryta med morötter och potatis med indiska smaker som garam masala, ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g frysta fisktärningar, tinade
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Salta fiskbitarna. Skala och skär potatis och morötter i bitar och löken i klyftor. Stek grönsakerna under omrörning i olja med vitlöken, de torra kryddorna, salt och socker.
  2. Tillsätt vatten och grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Lägg i fisk-bitarna så de blir täckta av såsen. Sätt på ett lock och dra kastrullen från värmen. Servera när fisken är klar efter ca 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2020-09-22

Jag använder vanligtvis kardemumma bara i bakning, så det var kul att prova på att ha det i mat också! Grytan blir mycket god och grundreceptet är precis lagom kryddig för mig som inte är van :)

Patrik

2020-08-02

Som många skriver, grundreceptet är vattnigt, nästan en soppa, men väldigt gott! Mindre vatten eller red av med potatismjöl så blir det perfekt!

Kaj

2020-03-11

Med mindre vatten, creme fraiche istället för grädde och mer kryddor blir rätten hot och mycket god

Anneli

2020-02-18

Grytan var god, stoppade i lite extra av kryddorna +maizena för konsistensen :)

My

2019-12-29

Jag hade i extra av alla kryddor baserat på tidigare kommentar om rätten. Jag tyckte att soppan blev super god! Mina barn (5 och 3 år) tyckte att den var stark...

Carolin

2019-11-05

Väldigt blaskig gryta som knappt smakade något.

Liknande recept

Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Indisk fiskgryta
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g frysta fisktärningar, tinade
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde

Indisk fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Fiskgryta med morötter och potatis med indiska smaker som garam masala, ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fiskbitarna. Skala och skär potatis och morötter i bitar och löken i klyftor. Stek grönsakerna under omrörning i olja med vitlöken, de torra kryddorna, salt och socker.
  2. Tillsätt vatten och grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Lägg i fisk-bitarna så de blir täckta av såsen. Sätt på ett lock och dra kastrullen från värmen. Servera när fisken är klar efter ca 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2020-09-22

Jag använder vanligtvis kardemumma bara i bakning, så det var kul att prova på att ha det i mat också! Grytan blir mycket god och grundreceptet är precis lagom kryddig för mig som inte är van :)

Patrik

2020-08-02

Som många skriver, grundreceptet är vattnigt, nästan en soppa, men väldigt gott! Mindre vatten eller red av med potatismjöl så blir det perfekt!

Kaj

2020-03-11

Med mindre vatten, creme fraiche istället för grädde och mer kryddor blir rätten hot och mycket god

Anneli

2020-02-18

Grytan var god, stoppade i lite extra av kryddorna +maizena för konsistensen :)

My

2019-12-29

Jag hade i extra av alla kryddor baserat på tidigare kommentar om rätten. Jag tyckte att soppan blev super god! Mina barn (5 och 3 år) tyckte att den var stark...

Carolin

2019-11-05

Väldigt blaskig gryta som knappt smakade något.

Liknande recept

Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)