Indisk fiskgryta

Indisk fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Fiskgryta med morötter och potatis med indiska smaker som garam masala, ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 300 g frysta fisktärningar, tinade
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 200 g morot
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Salta fiskbitarna. Skala och skär potatis och morötter i bitar och löken i klyftor. Stek grönsakerna under omrörning i olja med vitlöken, de torra kryddorna, salt och socker.
  2. Tillsätt vatten och grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Lägg i fisk-bitarna så de blir täckta av såsen. Sätt på ett lock och dra kastrullen från värmen. Servera när fisken är klar efter ca 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2020-09-22

Jag använder vanligtvis kardemumma bara i bakning, så det var kul att prova på att ha det i mat också! Grytan blir mycket god och grundreceptet är precis lagom kryddig för mig som inte är van :)

Patrik

2020-08-02

Som många skriver, grundreceptet är vattnigt, nästan en soppa, men väldigt gott! Mindre vatten eller red av med potatismjöl så blir det perfekt!

Kaj

2020-03-11

Med mindre vatten, creme fraiche istället för grädde och mer kryddor blir rätten hot och mycket god

Anneli

2020-02-18

Grytan var god, stoppade i lite extra av kryddorna +maizena för konsistensen :)

My

2019-12-29

Jag hade i extra av alla kryddor baserat på tidigare kommentar om rätten. Jag tyckte att soppan blev super god! Mina barn (5 och 3 år) tyckte att den var stark...

Carolin

2019-11-05

Väldigt blaskig gryta som knappt smakade något.

Indisk fiskgryta
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g frysta fisktärningar, tinade
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 200 g morot
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde

Indisk fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Fiskgryta med morötter och potatis med indiska smaker som garam masala, ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Salta fiskbitarna. Skala och skär potatis och morötter i bitar och löken i klyftor. Stek grönsakerna under omrörning i olja med vitlöken, de torra kryddorna, salt och socker.
  2. Tillsätt vatten och grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Lägg i fisk-bitarna så de blir täckta av såsen. Sätt på ett lock och dra kastrullen från värmen. Servera när fisken är klar efter ca 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2020-09-22

Jag använder vanligtvis kardemumma bara i bakning, så det var kul att prova på att ha det i mat också! Grytan blir mycket god och grundreceptet är precis lagom kryddig för mig som inte är van :)

Patrik

2020-08-02

Som många skriver, grundreceptet är vattnigt, nästan en soppa, men väldigt gott! Mindre vatten eller red av med potatismjöl så blir det perfekt!

Kaj

2020-03-11

Med mindre vatten, creme fraiche istället för grädde och mer kryddor blir rätten hot och mycket god

Anneli

2020-02-18

Grytan var god, stoppade i lite extra av kryddorna +maizena för konsistensen :)

My

2019-12-29

Jag hade i extra av alla kryddor baserat på tidigare kommentar om rätten. Jag tyckte att soppan blev super god! Mina barn (5 och 3 år) tyckte att den var stark...

Carolin

2019-11-05

Väldigt blaskig gryta som knappt smakade något.