Indisk currygryta med pumpa

Indisk currygryta med pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Kryddig, mustig gryta med pumpa, ingefära och kokosmjölk.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 dl dadlar, grovt skurna
  • 300 g pumpa, skalad och tärnad
  • 3 potatisar, skalade och tärnade
  • 250 g blomkål, i små buketter
  • Kryddblandning
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk malen kanel
  • Till servering
  • 3 dl ris, jasmin- eller råris
  • 1.5 dl cashewnötter, rostade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mortla kryddnejlikor, kardemumma och senapsfrön till kryddblandningen och blanda med resten av de torra kryddorna.
  2. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och kryddorna i olja under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek 1 minut till.
  3. Häll i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och dadlar. Låt småputtra ca 30 min. Tillsätt pumpa och potatis och koka tills potatisen är mjuk (häll i lite mer vatten om det behövs).
  4. Lägg ner blomkålen och koka 4–5 min till. Smaka av grytan med salt. Servera med ris och toppa med cashewnötter och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Indisk currygryta med pumpa
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 dl dadlar, grovt skurna
  • 300 g pumpa, skalad och tärnad
  • 3 potatisar, skalade och tärnade
  • 250 g blomkål, i små buketter
  • Kryddblandning
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk malen kanel
  • Till servering
  • 3 dl ris, jasmin- eller råris
  • 1.5 dl cashewnötter, rostade
  • 1 kruka färsk koriander

Indisk currygryta med pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Kryddig, mustig gryta med pumpa, ingefära och kokosmjölk.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mortla kryddnejlikor, kardemumma och senapsfrön till kryddblandningen och blanda med resten av de torra kryddorna.
  2. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och kryddorna i olja under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek 1 minut till.
  3. Häll i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och dadlar. Låt småputtra ca 30 min. Tillsätt pumpa och potatis och koka tills potatisen är mjuk (häll i lite mer vatten om det behövs).
  4. Lägg ner blomkålen och koka 4–5 min till. Smaka av grytan med salt. Servera med ris och toppa med cashewnötter och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!