Indisk currygryta med pumpa
  • Tid 1 tim

Indisk currygryta med pumpa

4 (5 betyg)

Kryddig, mustig gryta med pumpa, ingefära och kokosmjölk.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 22

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 dl dadlar, grovt skurna
  • 300 g pumpa, skalad och tärnad
  • 3 potatisar, skalade och tärnade
  • 250 g blomkål, i små buketter
Kryddblandning
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk malen kanel
Till servering
  • 3 dl ris, jasmin- eller råris
  • 1.5 dl cashewnötter, rostade
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mortla kryddnejlikor, kardemumma och senapsfrön till kryddblandningen och blanda med resten av de torra kryddorna.

  2. 2

    Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och kryddorna i olja under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek 1 minut till.

  3. 3

    Häll i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och dadlar. Låt småputtra ca 30 min. Tillsätt pumpa och potatis och koka tills potatisen är mjuk (häll i lite mer vatten om det behövs).

  4. 4

    Lägg ner blomkålen och koka 4–5 min till. Smaka av grytan med salt. Servera med ris och toppa med cashewnötter och koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar