Indisk curry på kycklingfärs
  • Tid 30 min

Indisk curry på kycklingfärs

3.43 (23 betyg)

Smakrik curryrätt gjord på kycklingfärs

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • olivolja till stekning
  • 500 g kycklingfärs eller hönsfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk mald koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 dl tunt strimlad färsk ingefära
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
Till servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 dl yoghurt 10%
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en djup stekpanna och bryn färsen. Salta, peppra och häll i en skål.

  2. 2

    Stek de torra kryddorna i ½ dl olja i samma panna under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.

  3. 3

    Tillsätt färs, morot, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 10 min under lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och ris.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Katarina: Hej! Ordet curry används för att beskriva en mängd olika rätter, ofta asiatiska grytor. Det har alltså inget att göra med kryddblandningen curry. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

  • Katarina

    Står att rätten heter indisk curry . Men de innehåller ingen curry?

  • Malin

    Gott och inte så svårt att laga!