Indisk curry på kycklingfärs

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Smakrik curryrätt gjord på kycklingfärs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 3 dl ris
  • olivolja till stekning
  • 500 g kycklingfärs eller hönsfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk mald koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 dl tunt strimlad färsk ingefära
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 dl yoghurt 10%

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en djup stekpanna och bryn färsen. Salta, peppra och häll i en skål.
  2. Stek de torra kryddorna i ½ dl olja i samma panna under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt färs, morot, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 10 min under lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2021-01-06

Jättegod!

Vanessa

2020-11-05

Väldigt gott och enkelt. Tycker man att det blir för starkt kan man lägga i en klick grekisk yoghurt 😍

Emmy

2020-04-22

Mycket gott och lättlagat. Perfekt vardagsmiddag.

Kristina F

2019-03-12

Näst intill oätligt! Gillar stark mat, men detta blev förfärligt starkt och inte gott.

Checkbox Coop

2018-11-14

Katarina: Hej! Ordet curry används för att beskriva en mängd olika rätter, ofta asiatiska grytor. Det har alltså inget att göra med kryddblandningen curry. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Katarina

2018-11-07

Står att rätten heter indisk curry . Men de innehåller ingen curry?

Malin

2017-12-17

Gott och inte så svårt att laga!

Indisk curry på kycklingfärs
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl ris
  • olivolja till stekning
  • 500 g kycklingfärs eller hönsfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk mald koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 dl tunt strimlad färsk ingefära
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 dl yoghurt 10%

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Smakrik curryrätt gjord på kycklingfärs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en djup stekpanna och bryn färsen. Salta, peppra och häll i en skål.
  2. Stek de torra kryddorna i ½ dl olja i samma panna under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt färs, morot, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 10 min under lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2021-01-06

Jättegod!

Vanessa

2020-11-05

Väldigt gott och enkelt. Tycker man att det blir för starkt kan man lägga i en klick grekisk yoghurt 😍

Emmy

2020-04-22

Mycket gott och lättlagat. Perfekt vardagsmiddag.

Kristina F

2019-03-12

Näst intill oätligt! Gillar stark mat, men detta blev förfärligt starkt och inte gott.

Checkbox Coop

2018-11-14

Katarina: Hej! Ordet curry används för att beskriva en mängd olika rätter, ofta asiatiska grytor. Det har alltså inget att göra med kryddblandningen curry. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Katarina

2018-11-07

Står att rätten heter indisk curry . Men de innehåller ingen curry?

Malin

2017-12-17

Gott och inte så svårt att laga!