Indisk couscouspytt med lammkorv

Indisk couscouspytt med lammkorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 3 lammkorvar, slantade
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kryddnejlika, mald
  • 0.5 tsk kardemumma, mald
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 st citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl persilja, eventuellt
  • salt
  • Till servering:
  • ajvar relish och yoghurt

Gör så här

  1. Laga couscous enligt anvisning på förpackningen. Häll upp i en bunke.
  2. Stek korvslantarna 2 min i riktigt het stekpanna i 1 msk olja. Rör då och då. Lägg åt sidan.
  3. Värm stekpannan igen med resten av oljan. Stek löken med kryddorna tills löken är mjuk. Tillsätt couscous, russin och pumpakärnor. Rör om. Vänd ner korven och smaka av med citron och salt. Toppa ev med persilja.
  4. Servera med Ajvar och yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Phil

2015-08-31

Lite tråkigt och funkar inte med ajvar till den. Kan förbättras med garam masala i maten, sedan hackat mynta och spiskummin i yoghurten.

Elin

2014-12-16

Mycket god och enkel mat som passar utmärkt att göra mycket av så att man får matlådor! :)

Indisk couscouspytt med lammkorv
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl couscous
  • 3 lammkorvar, slantade
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kryddnejlika, mald
  • 0.5 tsk kardemumma, mald
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 st citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl persilja, eventuellt
  • salt
  • Till servering:
  • ajvar relish och yoghurt

Indisk couscouspytt med lammkorv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Laga couscous enligt anvisning på förpackningen. Häll upp i en bunke.
  2. Stek korvslantarna 2 min i riktigt het stekpanna i 1 msk olja. Rör då och då. Lägg åt sidan.
  3. Värm stekpannan igen med resten av oljan. Stek löken med kryddorna tills löken är mjuk. Tillsätt couscous, russin och pumpakärnor. Rör om. Vänd ner korven och smaka av med citron och salt. Toppa ev med persilja.
  4. Servera med Ajvar och yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Phil

2015-08-31

Lite tråkigt och funkar inte med ajvar till den. Kan förbättras med garam masala i maten, sedan hackat mynta och spiskummin i yoghurten.

Elin

2014-12-16

Mycket god och enkel mat som passar utmärkt att göra mycket av så att man får matlådor! :)