Indisk couscouspytt med lammkorv
  • Tid 15 min

Indisk couscouspytt med lammkorv

3 (22 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 3 lammkorvar, slantade
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kryddnejlika, mald
  • 0.5 tsk kardemumma, mald
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 st citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 1 dl persilja, eventuellt
Till servering:
  • ajvar relish och yoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Laga couscous enligt anvisning på förpackningen. Häll upp i en bunke.

  2. 2

    Stek korvslantarna 2 min i riktigt het stekpanna i 1 msk olja. Rör då och då. Lägg åt sidan.

  3. 3

    Värm stekpannan igen med resten av oljan. Stek löken med kryddorna tills löken är mjuk. Tillsätt couscous, russin och pumpakärnor. Rör om. Vänd ner korven och smaka av med citron och salt. Toppa ev med persilja.

  4. 4

    Servera med Ajvar och yoghurt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Phil

    Lite tråkigt och funkar inte med ajvar till den. Kan förbättras med garam masala i maten, sedan hackat mynta och spiskummin i yoghurten.

  • Elin

    Mycket god och enkel mat som passar utmärkt att göra mycket av så att man får matlådor! :)