Hummus harvest bowl
Hummus harvest bowl
  • Tid 10 min + tid att blötlägga och koka ärterna

Hummus harvest bowl

2 (1 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

  • Tillagningstid 10 min + tid att blötlägga och koka ärterna
  • Ingredienser 13

Ingredienser

1 liter
  • 500 g torkade Gula ärtor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 70 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 tsk mald spiskummin
  • 1.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver eller cayennepeppar
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • grönsaker av olika slag och gott matigt bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ärterna i en bunke med rikligt med kallt vatten. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar.

  2. 2

    Häll av vattnet och koka ärterna mjuka i saltat vatten, kan ta över en timme.

  3. 3

    Mixa ärterna med resten av ingredienserna till en fluffig och krämig hummus. Servera med lättkokta grönsaker och nybakt bröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar