
Hummus harvest bowl
Betyg (1-5):
Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"
Tillagningstid: 10 min + tid att blötlägga och koka ärterna
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g torkade Gula ärtor
- 0.5 citron, pressad saft
- 1.5 dl olivolja
- 1 dl vatten
- 70 g färsk spenat
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1.5 tsk mald spiskummin
- 1.5 tsk mald koriander
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk chilipulver eller cayennepeppar
- 0.5 tsk sesamolja
- 0.5 tsk salt
- Till servering
- grönsaker av olika slag och gott matigt bröd
Gör så här
- Lägg ärterna i en bunke med rikligt med kallt vatten. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar.
- Häll av vattnet och koka ärterna mjuka i saltat vatten, kan ta över en timme.
- Mixa ärterna med resten av ingredienserna till en fluffig och krämig hummus. Servera med lättkokta grönsaker och nybakt bröd.
Hummus harvest bowl
Betyg (1-5):
Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"
Tillagningstid: 10 min + tid att blötlägga och koka ärterna
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg ärterna i en bunke med rikligt med kallt vatten. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar.
- Häll av vattnet och koka ärterna mjuka i saltat vatten, kan ta över en timme.
- Mixa ärterna med resten av ingredienserna till en fluffig och krämig hummus. Servera med lättkokta grönsaker och nybakt bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!