
Hummus grundrecept
Betyg (1-5):
Den godaste hummusen gör du snabbt och enkelt själv. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, olja och citronsaft - så enkelt och så gott!
Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g kokta kikärtor (2 förpackningar)
- 2 vitlöksklyftor
- 1.5 msk tahini med salt
- 4 msk citronsaft
- 1 dl olivolja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Skölj kikärterna med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa kikärter, vitlök, tahini, citronsaft och salt i en matberedare. Häll i oljan medan matberedaren går.
- Med tahini utan salt, ta 1-1,5 tsk salt.
Tips

Spadet från kikärtorna kallas aquafaba och kan användas i stället för ägg i bakning eller vegansk majonnäs.
Hummus grundrecept
Betyg (1-5):
Den godaste hummusen gör du snabbt och enkelt själv. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, olja och citronsaft - så enkelt och så gott!
Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj kikärterna med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa kikärter, vitlök, tahini, citronsaft och salt i en matberedare. Häll i oljan medan matberedaren går.
- Med tahini utan salt, ta 1-1,5 tsk salt.
Tips

Spadet från kikärtorna kallas aquafaba och kan användas i stället för ägg i bakning eller vegansk majonnäs.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!