Hummus grundrecept

Hummus grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Den godaste hummusen gör du snabbt och enkelt själv. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, olja och citronsaft - så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
  • 800 g kokta kikärtor (2 förpackningar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 msk tahini med salt
  • 4 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj kikärterna med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa kikärter, vitlök, tahini, citronsaft och salt i en matberedare. Häll i oljan medan matberedaren går.
  2. Med tahini utan salt, ta 1-1,5 tsk salt.

Tips

Spadet från kikärtorna kallas aquafaba och kan användas i stället för ägg i bakning eller vegansk majonnäs.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hummus grundrecept
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 800 g kokta kikärtor (2 förpackningar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 msk tahini med salt
  • 4 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt

Hummus grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Den godaste hummusen gör du snabbt och enkelt själv. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, olja och citronsaft - så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj kikärterna med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa kikärter, vitlök, tahini, citronsaft och salt i en matberedare. Häll i oljan medan matberedaren går.
  2. Med tahini utan salt, ta 1-1,5 tsk salt.

Tips

Spadet från kikärtorna kallas aquafaba och kan användas i stället för ägg i bakning eller vegansk majonnäs.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!