Hummersallad

Hummersallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Servera festlig hummersallad med pinjenötter, champinjoner och sparris som förrätt.

Tillagningstid: 25 minuter + ev 12 timmar tining
4 portioner
  • 2 humrar, frysta går bra
  • 2 msk pinjenötter
  • 50 g färska haricots verts
  • 4 champinjoner
  • 8 färska tunna göna sparris
  • 6 cocktailtomater på kvist
  • 1 dl rucola
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 dl matyoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 20 droppar tryffelolja
  • 0.25 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Tina humrarna enligt anvisningen på förpackningen. Rosta pinjenötterna i torr, het panna till gyllene färg.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med peppar.
  3. Klyv humrarna på mitten. Plocka bort magen och släng den. Ta ur köttet från stjärt och klor. Behåll klorna hela men skär stjärten i sneda bitar. Lägg åt sidan så länge. Lägg hummer- skalen på var sin tallrik.
  4. Ansa haricots verts, champinjoner och sparris. Skär haricots verts, champinjoner, sparris (spara sparrisknopparna) och tomater i små bitar. Blanda allt med rucola, dill, pinjenötter och salt i en skål. Lägg salladen i hummerskalen och toppa med hummerköttet och sparrisknopparna. Ställ kallt så länge.

Dressing

  1. Ringla över lite dressing på varje hummer.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anniki

2013-12-28

Ett ganska enkelt och mycket trevlig och gott sätt att servera hummer på. Ingår för andra året i vår nyårsmeny.

Hummersallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 humrar, frysta går bra
  • 2 msk pinjenötter
  • 50 g färska haricots verts
  • 4 champinjoner
  • 8 färska tunna göna sparris
  • 6 cocktailtomater på kvist
  • 1 dl rucola
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 dl matyoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 20 droppar tryffelolja
  • 0.25 tsk svartpeppar

Hummersallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Servera festlig hummersallad med pinjenötter, champinjoner och sparris som förrätt.

Tillagningstid: 25 minuter + ev 12 timmar tining
4 portioner

Gör så här

  1. Tina humrarna enligt anvisningen på förpackningen. Rosta pinjenötterna i torr, het panna till gyllene färg.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med peppar.
  3. Klyv humrarna på mitten. Plocka bort magen och släng den. Ta ur köttet från stjärt och klor. Behåll klorna hela men skär stjärten i sneda bitar. Lägg åt sidan så länge. Lägg hummer- skalen på var sin tallrik.
  4. Ansa haricots verts, champinjoner och sparris. Skär haricots verts, champinjoner, sparris (spara sparrisknopparna) och tomater i små bitar. Blanda allt med rucola, dill, pinjenötter och salt i en skål. Lägg salladen i hummerskalen och toppa med hummerköttet och sparrisknopparna. Ställ kallt så länge.

Dressing

  1. Ringla över lite dressing på varje hummer.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anniki

2013-12-28

Ett ganska enkelt och mycket trevlig och gott sätt att servera hummer på. Ingår för andra året i vår nyårsmeny.