Hummersallad från Sardinien

Hummersallad från Sardinien

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
  • Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.
  4. Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bettan

2015-12-28

Hur stora ska humrarna vara? Vikt?

Liknande recept

Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Hummersallad från Sardinien
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
  • Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Hummersallad från Sardinien

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.
  4. Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bettan

2015-12-28

Hur stora ska humrarna vara? Vikt?

Liknande recept

Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)