Hummersallad från Sardinien
  • Tid 30 min

Hummersallad från Sardinien

3.15 (13 betyg)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.

  3. 3

    Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.

  4. 4

    Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Bettan

    Hur stora ska humrarna vara? Vikt?