Hummersallad från Sardinien

Hummersallad från Sardinien

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
  • Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.
  4. Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bettan

2015-12-28

Hur stora ska humrarna vara? Vikt?

Hummersallad från Sardinien
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
  • Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Hummersallad från Sardinien

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.
  4. Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bettan

2015-12-28

Hur stora ska humrarna vara? Vikt?