För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hummersallad från Sardinien

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
  • Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.
  4. Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bettan

2015-12-28

Hur stora ska humrarna vara? Vikt?

Liknande recept

Råraka med räkor

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar

(12)

Räktacos

(14)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
  • Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Hummersallad från Sardinien

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.
  4. Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bettan

2015-12-28

Hur stora ska humrarna vara? Vikt?

Liknande recept

Råraka med räkor

(8)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar

(12)

Räktacos

(14)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)