Hummersallad från Sardinien

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
  • Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.
  4. Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bettan

2015-12-28

Hur stora ska humrarna vara? Vikt?

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor - Coop

(1)

Medelhavsinspirerad tapas - Coop

(41)

Räkdipp med chips - Coop

(7)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

Chilifrästa pilgrimsmusslor - Coop

(58)

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar - Coop

(7)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad - Coop

(3)

Skagenröradipp med chips - Coop

(6)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 tärnade avokador
  • Citrusvinägrett
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Hummersallad från Sardinien

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

En fräsch och lyxig liten sallad som får igång smaklökarna utan att mätta.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
  3. Dela och plocka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme.
  4. Servera gärna i små glasskålar.

Tips

Vill du lyxa till det kan du öka mängden hummer förstås!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bettan

2015-12-28

Hur stora ska humrarna vara? Vikt?

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor - Coop

(1)

Medelhavsinspirerad tapas - Coop

(41)

Räkdipp med chips - Coop

(7)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

Chilifrästa pilgrimsmusslor - Coop

(58)

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar - Coop

(7)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad - Coop

(3)

Skagenröradipp med chips - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies