Hummergryta

Hummergryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Bjud någon du tycker om på en lyxig hummergryta med grädde och tomat.

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
  • 1 gul lök
  • 1.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater (400 g = 1 burk)
  • 600 g kokt hummer
  • 1 krm peppar
  • 1.5 dl madeira
  • 8 färska musslor
  • 0.75 dl matlagningsgrädde
  • 3 piri piri
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Finhacka löken. Fräs den i olivoljan några minuter utan att den tar färg. Tillsätt toma-terna och låt koka tills hälften återstår.Klyv hummern och ta bort tarmen. Krossa klorna en aning så att köttet lättare kan tas ur skalet när hummern ska ätas.
  2. Lägg hummerhalvorna i grytan med tomatsåsen. Salta och peppra.Häll på madeiran. Sätt på locket och låt hummern sakta sjuda i såsen ca 5 minuter.
  3. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna väl. Ta bort de som ej stänger sig.Häll grädden i grytan, rör om och tillsätt musslorna och piripiri.
  4. Sätt på locket igen. Koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter.

Servering

Servera hummern med 2 portioner pilaffris.

Tips

Du kan byta ut piri piri mot chili.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hummergryta
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul lök
  • 1.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater (400 g = 1 burk)
  • 600 g kokt hummer
  • 1 krm peppar
  • 1.5 dl madeira
  • 8 färska musslor
  • 0.75 dl matlagningsgrädde
  • 3 piri piri
  • 3 krm salt

Hummergryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Bjud någon du tycker om på en lyxig hummergryta med grädde och tomat.

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Gör så här

  1. Finhacka löken. Fräs den i olivoljan några minuter utan att den tar färg. Tillsätt toma-terna och låt koka tills hälften återstår.Klyv hummern och ta bort tarmen. Krossa klorna en aning så att köttet lättare kan tas ur skalet när hummern ska ätas.
  2. Lägg hummerhalvorna i grytan med tomatsåsen. Salta och peppra.Häll på madeiran. Sätt på locket och låt hummern sakta sjuda i såsen ca 5 minuter.
  3. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna väl. Ta bort de som ej stänger sig.Häll grädden i grytan, rör om och tillsätt musslorna och piripiri.
  4. Sätt på locket igen. Koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter.

Servering

Servera hummern med 2 portioner pilaffris.

Tips

Du kan byta ut piri piri mot chili.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!