
Hummerfylld färsk pasta med dragonssmör
Betyg (1-5):
Gör dina egna pastaknyten och fyll dem med hummer och färskost och krydda dem med färsk dragon.
Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter för degen att vila
4 portioner
- Pastadeg:
- 1 ägg
- 1 msk vatten
- 1 msk olivolja
- 1 dl durumvetemjöl
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- Fyllning:
- 1 kg hummer, 2 stycken
- 2 msk färskost
- 2 tsk rivet citronskal
- 2 tsk finhackad färsk dragon
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Dragonsmör:
- 50 g smör
- 2 msk färsk dragon
- 1 msk citronsaft
Gör så här
- Rör ihop ägg, vatten och olja i en skål. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den cirka 10 minuter till en smidig och elastisk deg. Rulla degen till en boll och låt den vila under en kökshandduk cirka 30 minuter.
- Rensa humrarna. Försök att behålla klorna hela och spara dem. Hacka stjärtarna fint. Blanda köttet med färskost, citron, dragon, salt och peppar.
- Kavla ut degen så tunt det går på mjölat bakbord. Skär ut fyra kvadrater cirka 15x15 centimeter. Fördela hummerblandningen mitt på de fyra rutorna. Vik över en flik till en trekant och tryck till degen runt fyllningen, dra de andra två ändarna mot varandra och nyp ihop dem. Koka pastaknytena i saltat vatten cirka 3 minuter.
- Smält smöret, tillsätt dragon och citron. Bryn ett par minuter till smöret är ljusbrunt och de nötaktiga smakerna trätt fram.
- Servera pastaknytena med en hummerklo och en generös sked dragonsmör.
Hummerfylld färsk pasta med dragonssmör
Betyg (1-5):
Gör dina egna pastaknyten och fyll dem med hummer och färskost och krydda dem med färsk dragon.
Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter för degen att vila
4 portioner
Gör så här
- Rör ihop ägg, vatten och olja i en skål. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den cirka 10 minuter till en smidig och elastisk deg. Rulla degen till en boll och låt den vila under en kökshandduk cirka 30 minuter.
- Rensa humrarna. Försök att behålla klorna hela och spara dem. Hacka stjärtarna fint. Blanda köttet med färskost, citron, dragon, salt och peppar.
- Kavla ut degen så tunt det går på mjölat bakbord. Skär ut fyra kvadrater cirka 15x15 centimeter. Fördela hummerblandningen mitt på de fyra rutorna. Vik över en flik till en trekant och tryck till degen runt fyllningen, dra de andra två ändarna mot varandra och nyp ihop dem. Koka pastaknytena i saltat vatten cirka 3 minuter.
- Smält smöret, tillsätt dragon och citron. Bryn ett par minuter till smöret är ljusbrunt och de nötaktiga smakerna trätt fram.
- Servera pastaknytena med en hummerklo och en generös sked dragonsmör.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2011-12-31
jag fräste med lite hackade nötter i smöret, kalasgott!
2011-12-27
nyårs meny
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Pirum
2011-12-31
jag fräste med lite hackade nötter i smöret, kalasgott!
t
2011-12-27
nyårs meny