Honungsglaserat kycklinglår med kokosmjölksås

Honungsglaserat kycklinglår med kokosmjölksås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Exotiska smaker förgyller fågeln. Favorit bland både barn och vuxna.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl soja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 lime pressad saft och rivet skal
  • 4 kycklinglår
  • 1 msk smör
  • Kokosmjölksås:
  • 1 msk olja
  • 1 finhackad morot
  • 0.3 hackad purjolök
  • 0.5 finhackad grön chili
  • 150 g majs
  • 4 dl kokosmjölk, 1 burk
  • 2 tsk mild röd currypasta
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 portioner ris eller nudlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda honung, soja, vitlök, limesaft och skal. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och pensla på nästan all honungsglaze. Pensla på resten av glazen efter 15 minuter. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 40 minuter.

Kokosmjölksås

  1. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt morot, lök, chili och majs. Låt fräsa någon minut under omrörning. Tillsätt kokosmjölken och koka cirka 15 minuter, tills såsen tjocknat något. Smaka av med currypasta, salt och peppar.

Servering

Servera kyckling och sås med ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2012-06-26

Vi tyckte att detta var helt otroligt gott. Det bästa vi ätit på länge, sades runt bordet. Både vuxna och barn gillade!

Beatrice

2012-04-15

Underbart recept!! otroligt gott och välbalanserat i smaken, både vuxna och barn gillade den här (fast jag böt den gröna chilin mot en röd, och röd currypasta mot grön, för det hade jag hemma).

Kicki

2012-01-26

Ett frågetecken snarare än kommentar... Oklart hur mycket currypasta - 2 vadå? msk?

Honungsglaserat kycklinglår med kokosmjölksås
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl soja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 lime pressad saft och rivet skal
  • 4 kycklinglår
  • 1 msk smör
  • Kokosmjölksås:
  • 1 msk olja
  • 1 finhackad morot
  • 0.3 hackad purjolök
  • 0.5 finhackad grön chili
  • 150 g majs
  • 4 dl kokosmjölk, 1 burk
  • 2 tsk mild röd currypasta
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 portioner ris eller nudlar

Honungsglaserat kycklinglår med kokosmjölksås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Exotiska smaker förgyller fågeln. Favorit bland både barn och vuxna.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda honung, soja, vitlök, limesaft och skal. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och pensla på nästan all honungsglaze. Pensla på resten av glazen efter 15 minuter. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 40 minuter.

Kokosmjölksås

  1. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt morot, lök, chili och majs. Låt fräsa någon minut under omrörning. Tillsätt kokosmjölken och koka cirka 15 minuter, tills såsen tjocknat något. Smaka av med currypasta, salt och peppar.

Servering

Servera kyckling och sås med ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2012-06-26

Vi tyckte att detta var helt otroligt gott. Det bästa vi ätit på länge, sades runt bordet. Både vuxna och barn gillade!

Beatrice

2012-04-15

Underbart recept!! otroligt gott och välbalanserat i smaken, både vuxna och barn gillade den här (fast jag böt den gröna chilin mot en röd, och röd currypasta mot grön, för det hade jag hemma).

Kicki

2012-01-26

Ett frågetecken snarare än kommentar... Oklart hur mycket currypasta - 2 vadå? msk?