Honungsglaserat kycklinglår med kokosmjölksås
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Honungsglaserat kycklinglår med kokosmjölksås

3.67 (12 betyg)

Exotiska smaker förgyller fågeln. Favorit bland både barn och vuxna.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl soja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 lime pressad saft och rivet skal
  • 4 kycklinglår
  • 1 msk smör
Kokosmjölksås:
  • 1 msk olja
  • 1 finhackad morot
  • 0.3 hackad purjolök
  • 0.5 finhackad grön chili
  • 150 g majs
  • 4 dl kokosmjölk, 1 burk
  • 2 tsk mild röd currypasta
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
Till servering:
  • 4 portioner ris eller nudlar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda honung, soja, vitlök, limesaft och skal. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och pensla på nästan all honungsglaze. Pensla på resten av glazen efter 15 minuter. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 40 minuter.

Kokosmjölksås

  1. 1

    Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt morot, lök, chili och majs. Låt fräsa någon minut under omrörning. Tillsätt kokosmjölken och koka cirka 15 minuter, tills såsen tjocknat något. Smaka av med currypasta, salt och peppar.

Servering

Servera kyckling och sås med ris eller nudlar.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristina

    Vi tyckte att detta var helt otroligt gott. Det bästa vi ätit på länge, sades runt bordet. Både vuxna och barn gillade!

  • Beatrice

    Underbart recept!! otroligt gott och välbalanserat i smaken, både vuxna och barn gillade den här (fast jag böt den gröna chilin mot en röd, och röd currypasta mot grön, för det hade jag hemma).

  • Kicki

    Ett frågetecken snarare än kommentar... Oklart hur mycket currypasta - 2 vadå? msk?