Honungsglaserad kålrot med ingefära

Honungsglaserad kålrot med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Perfekt som tillbehör på julbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 1 tärnad kålrot (ca 400 g)
  • 0.5 msk olja
  • 25 g smör
  • 4 tsk flytande honung
  • 50 g finhackad gari (inlagd ingefära)
  • 4 repade rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Koka kålrotstärningarna (3 x 3 cm) i saltat vatten tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kålroten.
  3. Tillsätt smör, honung, ingefära och rosmarin. Stek ca 3 min, tills kålroten är glansig och fin. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-12-29

Suveränt gott! Går bra att äta utan kött också.

Rebecca

2015-09-26

Jag gillar inte ingefära normalt sett men det gifte sig mycket gott här med kålroten. Uppskattad på julbordet till skinka och köttbullar!

Shirley

2014-12-29

Mycket gott, åt det tillsammans med tunnt skivad julskinka.

Honungsglaserad kålrot med ingefära
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 tärnad kålrot (ca 400 g)
  • 0.5 msk olja
  • 25 g smör
  • 4 tsk flytande honung
  • 50 g finhackad gari (inlagd ingefära)
  • 4 repade rosmarinkvistar

Honungsglaserad kålrot med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Perfekt som tillbehör på julbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka kålrotstärningarna (3 x 3 cm) i saltat vatten tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kålroten.
  3. Tillsätt smör, honung, ingefära och rosmarin. Stek ca 3 min, tills kålroten är glansig och fin. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-12-29

Suveränt gott! Går bra att äta utan kött också.

Rebecca

2015-09-26

Jag gillar inte ingefära normalt sett men det gifte sig mycket gott här med kålroten. Uppskattad på julbordet till skinka och köttbullar!

Shirley

2014-12-29

Mycket gott, åt det tillsammans med tunnt skivad julskinka.