Honungsglaserad kålrot med ingefära

Honungsglaserad kålrot med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Perfekt som tillbehör på julbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tärnad kålrot (ca 400 g)
  • 0.5 msk olja
  • 25 g smör
  • 4 tsk flytande honung
  • 50 g finhackad gari (inlagd ingefära)
  • 4 repade rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Koka kålrotstärningarna (3 x 3 cm) i saltat vatten tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kålroten.
  3. Tillsätt smör, honung, ingefära och rosmarin. Stek ca 3 min, tills kålroten är glansig och fin. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-12-29

Suveränt gott! Går bra att äta utan kött också.

Rebecca

2015-09-26

Jag gillar inte ingefära normalt sett men det gifte sig mycket gott här med kålroten. Uppskattad på julbordet till skinka och köttbullar!

Shirley

2014-12-29

Mycket gott, åt det tillsammans med tunnt skivad julskinka.

Liknande recept

Spara recept

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fräsch rotfruktssallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Picklad rotselleri

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönkålsslaw

Betyg
Betyg
(7)
Honungsglaserad kålrot med ingefära
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 tärnad kålrot (ca 400 g)
  • 0.5 msk olja
  • 25 g smör
  • 4 tsk flytande honung
  • 50 g finhackad gari (inlagd ingefära)
  • 4 repade rosmarinkvistar

Honungsglaserad kålrot med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Perfekt som tillbehör på julbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kålrotstärningarna (3 x 3 cm) i saltat vatten tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kålroten.
  3. Tillsätt smör, honung, ingefära och rosmarin. Stek ca 3 min, tills kålroten är glansig och fin. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-12-29

Suveränt gott! Går bra att äta utan kött också.

Rebecca

2015-09-26

Jag gillar inte ingefära normalt sett men det gifte sig mycket gott här med kålroten. Uppskattad på julbordet till skinka och köttbullar!

Shirley

2014-12-29

Mycket gott, åt det tillsammans med tunnt skivad julskinka.

Liknande recept

Spara recept

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fräsch rotfruktssallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Picklad rotselleri

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönkålsslaw

Betyg
Betyg
(7)