För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Honungsglaserad kålrot med ingefära

Betyg (1-5):
3.06 (16 betyg)

Perfekt som tillbehör på julbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tärnad kålrot (ca 400 g)
  • 0.5 msk olja
  • 25 g smör
  • 4 tsk flytande honung
  • 50 g finhackad gari (inlagd ingefära)
  • 4 repade rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Koka kålrotstärningarna (3 x 3 cm) i saltat vatten tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kålroten.
  3. Tillsätt smör, honung, ingefära och rosmarin. Stek ca 3 min, tills kålroten är glansig och fin. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-12-29

Suveränt gott! Går bra att äta utan kött också.

Rebecca

2015-09-26

Jag gillar inte ingefära normalt sett men det gifte sig mycket gott här med kålroten. Uppskattad på julbordet till skinka och köttbullar!

Shirley

2014-12-29

Mycket gott, åt det tillsammans med tunnt skivad julskinka.

Liknande recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(14)

Surkålscoleslaw med gula russin

(41)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tre nyårssnittar på crostinis

(17)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Rödbetssallad

(11)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 tärnad kålrot (ca 400 g)
  • 0.5 msk olja
  • 25 g smör
  • 4 tsk flytande honung
  • 50 g finhackad gari (inlagd ingefära)
  • 4 repade rosmarinkvistar

Honungsglaserad kålrot med ingefära

Betyg (1-5):
3.06 (16 betyg)

Perfekt som tillbehör på julbordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kålrotstärningarna (3 x 3 cm) i saltat vatten tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kålroten.
  3. Tillsätt smör, honung, ingefära och rosmarin. Stek ca 3 min, tills kålroten är glansig och fin. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-12-29

Suveränt gott! Går bra att äta utan kött också.

Rebecca

2015-09-26

Jag gillar inte ingefära normalt sett men det gifte sig mycket gott här med kålroten. Uppskattad på julbordet till skinka och köttbullar!

Shirley

2014-12-29

Mycket gott, åt det tillsammans med tunnt skivad julskinka.

Liknande recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(14)

Surkålscoleslaw med gula russin

(41)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tre nyårssnittar på crostinis

(17)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Rödbetssallad

(11)