Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Griljera julskinkan med honung och ingefära. Smakrikt och gott!

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125-175º
  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
  2. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Honung- och ingefärsglaserad julskinka
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Griljera julskinkan med honung och ingefära. Smakrikt och gott!

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125-175º

Gör så här

  1. Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
  2. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!