Honung- och ingefärsglaserad julskinka
  • Tid 3 tim
  • Ugn 125-175º

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 4
  • Ugnstemperatur 125-175º

Ingredienser

  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.

  2. 2

    Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar