Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125º-175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
  2. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125º-175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
  2. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)