Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Kyckling med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 3 dl råris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 gurka
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och salta. Häll över hoisinsås och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Kycklingen blir saftigast vid en innertemperatur på 68°.
  3. Värm vatten med socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner tärnad gurka, chili och vitlök. Låt stå och dra minst 10 min.
  4. Vänd runt avskölja bönor i det nykokta riset och servera med kycklingen och gurksalladen.

Tips

Stek en fin stekyta på kycklingfilèrna innan ugnen så ser de extra goda ut.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl råris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 gurka
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • salt

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Kyckling med asiatiska smaker.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och salta. Häll över hoisinsås och tillred mitt i ugnen ca 20 min. Kycklingen blir saftigast vid en innertemperatur på 68°.
  3. Värm vatten med socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner tärnad gurka, chili och vitlök. Låt stå och dra minst 10 min.
  4. Vänd runt avskölja bönor i det nykokta riset och servera med kycklingen och gurksalladen.

Tips

Stek en fin stekyta på kycklingfilèrna innan ugnen så ser de extra goda ut.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!