Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Hemligheten med riktigt goda burgare på restaurang är bland annat den karamelliserade löken. Nu kan du laga den själv och överraska dina vänner!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 4 färska högrevsburgare
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd brioche
  • 0.25 isbergssalladshuvud, strimlat
  • Till servering:
  • chilisås
  • barbequesås
  • majonnäs
  • Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker eller strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Stek löken i smör på medelvärme tills den är brun. Rör då och då. Tillsätt socker och stek ytterligare 2 min under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Grilla burgarna ca 2 min per sida. Lägg på ostskivor den sista minuten så att den smälter. Värm bröden och fyll dem med sallad, burgare, chilisås, lök, majonnäs och bbq-sås.

Tips

Gott att även servera i ett salladsblad istället för bröd.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-07-17

Den karamelliserade löken var god och lätt att göra.

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 färska högrevsburgare
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd brioche
  • 0.25 isbergssalladshuvud, strimlat
  • Till servering:
  • chilisås
  • barbequesås
  • majonnäs
  • Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker eller strösocker
  • salt

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Hemligheten med riktigt goda burgare på restaurang är bland annat den karamelliserade löken. Nu kan du laga den själv och överraska dina vänner!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Stek löken i smör på medelvärme tills den är brun. Rör då och då. Tillsätt socker och stek ytterligare 2 min under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Grilla burgarna ca 2 min per sida. Lägg på ostskivor den sista minuten så att den smälter. Värm bröden och fyll dem med sallad, burgare, chilisås, lök, majonnäs och bbq-sås.

Tips

Gott att även servera i ett salladsblad istället för bröd.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-07-17

Den karamelliserade löken var god och lätt att göra.