Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök
  • Tid 30 min

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

4 (1 betyg)

Hemligheten med riktigt goda burgare på restaurang är bland annat den karamelliserade löken. Nu kan du laga den själv och överraska dina vänner!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 4 färska högrevsburgare
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd brioche
  • 0.25 isbergssalladshuvud, strimlat
Till servering:
  • chilisås
  • barbequesås
  • majonnäs
Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker eller strösocker
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek löken i smör på medelvärme tills den är brun. Rör då och då. Tillsätt socker och stek ytterligare 2 min under omrörning. Smaka av med salt.

  2. 2

    Grilla burgarna ca 2 min per sida. Lägg på ostskivor den sista minuten så att den smälter. Värm bröden och fyll dem med sallad, burgare, chilisås, lök, majonnäs och bbq-sås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att även servera i ett salladsblad istället för bröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emma

    Den karamelliserade löken var god och lätt att göra.