Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Hemligheten med riktigt goda burgare på restaurang är bland annat den karamelliserade löken. Nu kan du laga den själv och överraska dina vänner!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 färska högrevsburgare
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd brioche
  • 0.25 isbergssalladshuvud, strimlat
  • Till servering:
  • chilisås
  • barbequesås
  • majonnäs
  • Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker eller strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Stek löken i smör på medelvärme tills den är brun. Rör då och då. Tillsätt socker och stek ytterligare 2 min under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Grilla burgarna ca 2 min per sida. Lägg på ostskivor den sista minuten så att den smälter. Värm bröden och fyll dem med sallad, burgare, chilisås, lök, majonnäs och bbq-sås.

Tips

Gott att även servera i ett salladsblad istället för bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-07-17

Den karamelliserade löken var god och lätt att göra.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i kokossås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stekt fläsk med löksås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Långkok i ugn

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 färska högrevsburgare
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd brioche
  • 0.25 isbergssalladshuvud, strimlat
  • Till servering:
  • chilisås
  • barbequesås
  • majonnäs
  • Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker eller strösocker
  • salt

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Hemligheten med riktigt goda burgare på restaurang är bland annat den karamelliserade löken. Nu kan du laga den själv och överraska dina vänner!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i smör på medelvärme tills den är brun. Rör då och då. Tillsätt socker och stek ytterligare 2 min under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Grilla burgarna ca 2 min per sida. Lägg på ostskivor den sista minuten så att den smälter. Värm bröden och fyll dem med sallad, burgare, chilisås, lök, majonnäs och bbq-sås.

Tips

Gott att även servera i ett salladsblad istället för bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-07-17

Den karamelliserade löken var god och lätt att göra.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i kokossås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stekt fläsk med löksås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Långkok i ugn

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)