Högrevsburgare med karamelliserad lök
Högrevsburgare med karamelliserad lök
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Medel

Högrevsburgare med karamelliserad lök

3.46 (24 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g högrevsfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Karamelliserad lök:
  • 2 skivade silverlökar
  • 100 g smör
  • 3 msk muskovadosocker
  • 1 dl mörkt öl
Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g babyspenat
  • 3 skivade tomater
  • 1 rödlök i ringar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färsen med salt och peppar (och ev ½ dl bbq-sås). Forma 6 burgare och grilla till fin stekyta.

  2. 2

    Karamelliserad lök: Bryn löken i smör under omrörning ca 15 min. Tillsätt socker och stek ytterligare några minuter. Häll på öl och låt koka in.

  3. 3

    Sätt ihop burgare med bröd, burgare, spenat, tomat, rödlök, dressing och lök.

Servering

Dressa upp! Rör ihop en dressing av 2 dl majonnäs, 1 msk stark senap, 1 msk skånsk senap och smaka av med salt. En skiva blåmögelost eller smakrik cheddar som smälter på burgaren är också supergott!

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tips! På coop.se finns recept på hemgjorda hamburgerbröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar