Högrevsburgare med fluffiga bröd
  • Tid 45 min + 30 min jästid
  • Ugn 200º

Högrevsburgare med fluffiga bröd

2.76 (38 betyg)

Hemlagade hamburgare med eget bröd är underbart goda.

  • Tillagningstid 45 min + 30 min jästid
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs, gärna av högrev
Hamburgerbröd:
  • 15 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2.5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan till pensling
Till servering:
  • 100 g färskost
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 skivad rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 4 msk senap
  • 1 dl inlagd jalapeño
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen med salt, socker och mjölk i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjöl och och smör och arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk minst 1 tim.

  2. 2

    Dela degen i 10 delar och forma runda bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk 30 min. Pensla bullarna med uppvispad äggula och grädda dem mitt i ugnen ca 15 min.

  3. 3

    Låt svalna på galler under bakduk.

Biffar

  1. 1

    Forma snabbt 4 biffar av färsen. Arbeta inte färsen för länge, då blir burgarna lätt kompakta och hårda. Salta och peppra biffarna och stek dem i en grillpanna 1–2 min per sida.

Till servering

  1. 1

    Dela bröden och rosta insidan i pannan någon minut. Bygg burgare mellan bröden med färskost, hamburgare, grönsaker, senap och jalapenos.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • ew

    ew