Högrevsburgare med fluffiga bröd

Högrevsburgare med fluffiga bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Hemlagade hamburgare med eget bröd är underbart goda.

Tillagningstid: 45 min + 30 min jästid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g nötfärs, gärna av högrev
  • Hamburgerbröd:
  • 15 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2.5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 100 g färskost
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 skivad rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 4 msk senap
  • 1 dl inlagd jalapeño

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, socker och mjölk i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjöl och och smör och arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk minst 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 10 delar och forma runda bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk 30 min. Pensla bullarna med uppvispad äggula och grädda dem mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Låt svalna på galler under bakduk.

Biffar

  1. Forma snabbt 4 biffar av färsen. Arbeta inte färsen för länge, då blir burgarna lätt kompakta och hårda. Salta och peppra biffarna och stek dem i en grillpanna 1–2 min per sida.

Till servering

  1. Dela bröden och rosta insidan i pannan någon minut. Bygg burgare mellan bröden med färskost, hamburgare, grönsaker, senap och jalapenos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ew

2015-01-17

ew

Högrevsburgare med fluffiga bröd
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs, gärna av högrev
  • Hamburgerbröd:
  • 15 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2.5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan till pensling
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 100 g färskost
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 skivad rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 4 msk senap
  • 1 dl inlagd jalapeño

Högrevsburgare med fluffiga bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Hemlagade hamburgare med eget bröd är underbart goda.

Tillagningstid: 45 min + 30 min jästid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, socker och mjölk i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjöl och och smör och arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk minst 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 10 delar och forma runda bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk 30 min. Pensla bullarna med uppvispad äggula och grädda dem mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Låt svalna på galler under bakduk.

Biffar

  1. Forma snabbt 4 biffar av färsen. Arbeta inte färsen för länge, då blir burgarna lätt kompakta och hårda. Salta och peppra biffarna och stek dem i en grillpanna 1–2 min per sida.

Till servering

  1. Dela bröden och rosta insidan i pannan någon minut. Bygg burgare mellan bröden med färskost, hamburgare, grönsaker, senap och jalapenos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ew

2015-01-17

ew