Hjortronsylt

Hjortronsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(61)

Koka egen hjortronsylt. Underbart gott till glass eller till morgongröten.

Tillagningstid: 20 min + tid att stå
2 liter
  • 2 liter hjortron
  • 6 dl socker (500 g)
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Rensa och skölj ev bären. Varva bären med sockret i grytan. Låt gärna stå 1-2 timmar så att bären saftar av sig. Hetta upp långsamt på svag värme under lock och koka sakta ca 10 min. Ta grytan från värmen, låt stå en stund och ta bort ev skum. (Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite sylt.)
  2. Ös upp sylten på rena varma burkar, upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara dem svalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-16

Hej Kurt, 2 liter ska det vara, vi ska se till att korrigera det. Tack!

Kurt

2022-07-26

Vad gäller egentligen? Om jag ska använda 1 kg fullmogna hjortron så blir volymen ca 1,2 liter och om jag ska använda ca 2 liter hjortron så blir vikten ca 1,6 kg. Hjortron innehåller naturligt bensoat, så vad är vitsen med att lägga till extra natriumbensoat när en öppnad burk sylt klarar sig mer än ett halvår i kylen?

Hjortronsylt
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 2 liter hjortron
  • 6 dl socker (500 g)
  • 1 krm natriumbensoat

Hjortronsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(61)

Koka egen hjortronsylt. Underbart gott till glass eller till morgongröten.

Tillagningstid: 20 min + tid att stå
2 liter

Gör så här

  1. Rensa och skölj ev bären. Varva bären med sockret i grytan. Låt gärna stå 1-2 timmar så att bären saftar av sig. Hetta upp långsamt på svag värme under lock och koka sakta ca 10 min. Ta grytan från värmen, låt stå en stund och ta bort ev skum. (Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite sylt.)
  2. Ös upp sylten på rena varma burkar, upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara dem svalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-16

Hej Kurt, 2 liter ska det vara, vi ska se till att korrigera det. Tack!

Kurt

2022-07-26

Vad gäller egentligen? Om jag ska använda 1 kg fullmogna hjortron så blir volymen ca 1,2 liter och om jag ska använda ca 2 liter hjortron så blir vikten ca 1,6 kg. Hjortron innehåller naturligt bensoat, så vad är vitsen med att lägga till extra natriumbensoat när en öppnad burk sylt klarar sig mer än ett halvår i kylen?