Hjortronknyten

Hjortronknyten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Söta småkakor med hjortron.

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter vila av degen
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 1 dl hjortronsylt
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen med händerna eller med en gaffel och knåda ihop till en fast deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kavla ut degen och stansa ut cirklar med ett glas eller stans 7-8 cm i diameter. Klicka 1 tsk sylt i mitten och vik över degen och tryck till runt kanterna. Grädda i ugnen på bakplåtspapper i cirka 12 minuter.
  3. Låt kakorna svalna och sikta över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hjortronknyten
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 1 dl hjortronsylt
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker

Hjortronknyten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Söta småkakor med hjortron.

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter vila av degen
Ugnstemperatur:175º
20 stycken

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen med händerna eller med en gaffel och knåda ihop till en fast deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kavla ut degen och stansa ut cirklar med ett glas eller stans 7-8 cm i diameter. Klicka 1 tsk sylt i mitten och vik över degen och tryck till runt kanterna. Grädda i ugnen på bakplåtspapper i cirka 12 minuter.
  3. Låt kakorna svalna och sikta över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!