Hjortronknyten

Hjortronknyten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter vila av degen
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 1 dl hjortronsylt
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen med händerna eller med en gaffel och knåda ihop till en fast deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och stansa ut cirklar med ett glas eller stans 7-8 cm i diameter. Klicka 1 tsk sylt i mitten och vik över degen och tryck till runt kanterna. Grädda i ugnen på bakplåtspapper i cirka 12 minuter.
  3. Låt kakorna svalna och sikta över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crostata di marmellata

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Bärmuffins i filodeg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mazarinkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(8)
Hjortronknyten
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 1 dl hjortronsylt
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker

Hjortronknyten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter vila av degen
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen med händerna eller med en gaffel och knåda ihop till en fast deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och stansa ut cirklar med ett glas eller stans 7-8 cm i diameter. Klicka 1 tsk sylt i mitten och vik över degen och tryck till runt kanterna. Grädda i ugnen på bakplåtspapper i cirka 12 minuter.
  3. Låt kakorna svalna och sikta över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crostata di marmellata

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Bärmuffins i filodeg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mazarinkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(8)