
Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen
Betyg (1-5):
Rönnbärsmarmeladen är ljuvligt god på nyrostat bröd.
Tillagningstid: 40 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl vatten
- 1 kg tvättade frostnupna rönnbär
- 1.2 kg urkärnade äpplen i bitar
- 6 dl socker per kg mos
Gör så här
- Koka vatten, rönnbär och äpplen på hög värme under lock 10–15 minuter tills äpplena är mosiga.
- Passera massan genom en sil eller hushållsassistent.
- Tillsätt sockret. Koka moset tills det flockar sig, blir simmigt.
- Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut genast. Håller cirka 1 år.
Tips

Stoppa rönnbären i frysen ett par timmar om du inte vill vänta till första frosten. I fruset skick blir de mindre beska och kärva.
Liknande recept
Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen
Betyg (1-5):
Rönnbärsmarmeladen är ljuvligt god på nyrostat bröd.
Tillagningstid: 40 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka vatten, rönnbär och äpplen på hög värme under lock 10–15 minuter tills äpplena är mosiga.
- Passera massan genom en sil eller hushållsassistent.
- Tillsätt sockret. Koka moset tills det flockar sig, blir simmigt.
- Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut genast. Håller cirka 1 år.
Tips

Stoppa rönnbären i frysen ett par timmar om du inte vill vänta till första frosten. I fruset skick blir de mindre beska och kärva.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-11-09
Jättegod, synd att ja inte frös ned mer rönnbär för flera kok.
2013-09-11
Kompletera med lite konjak och använd till viltkött kanon
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Barbro Vindahl
2013-11-09
Jättegod, synd att ja inte frös ned mer rönnbär för flera kok.
Ingrid karlsson
2013-09-11
Kompletera med lite konjak och använd till viltkött kanon