Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

Betyg (1-5):
3.54 (13 betyg)

Rönnbärsmarmeladen är ljuvligt god på nyrostat bröd.

Tillagningstid: 40 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 3 dl vatten
  • 1 kg tvättade frostnupna rönnbär
  • 1.2 kg urkärnade äpplen i bitar
  • 6 dl socker per kg mos

Gör så här

  1. Koka vatten, rönnbär och äpplen på hög värme under lock 10–15 minuter tills äpplena är mosiga.
  2. Passera massan genom en sil eller hushållsassistent.
  3. Tillsätt sockret. Koka moset tills det flockar sig, blir simmigt.
  4. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut genast. Håller cirka 1 år.

Tips

Stoppa rönnbären i frysen ett par timmar om du inte vill vänta till första frosten. I fruset skick blir de mindre beska och kärva.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro Vindahl

2013-11-09

Jättegod, synd att ja inte frös ned mer rönnbär för flera kok.

Ingrid karlsson

2013-09-11

Kompletera med lite konjak och använd till viltkött kanon

Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Yoghurtbunke

(16)

Smoothie med mango och banan

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransscones med kesella

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Frasvåfflor

(123)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 3 dl vatten
  • 1 kg tvättade frostnupna rönnbär
  • 1.2 kg urkärnade äpplen i bitar
  • 6 dl socker per kg mos

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

Betyg (1-5):
3.54 (13 betyg)

Rönnbärsmarmeladen är ljuvligt god på nyrostat bröd.

Tillagningstid: 40 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka vatten, rönnbär och äpplen på hög värme under lock 10–15 minuter tills äpplena är mosiga.
  2. Passera massan genom en sil eller hushållsassistent.
  3. Tillsätt sockret. Koka moset tills det flockar sig, blir simmigt.
  4. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut genast. Håller cirka 1 år.

Tips

Stoppa rönnbären i frysen ett par timmar om du inte vill vänta till första frosten. I fruset skick blir de mindre beska och kärva.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro Vindahl

2013-11-09

Jättegod, synd att ja inte frös ned mer rönnbär för flera kok.

Ingrid karlsson

2013-09-11

Kompletera med lite konjak och använd till viltkött kanon

Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Yoghurtbunke

(16)

Smoothie med mango och banan

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransscones med kesella

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies