Het mangosallad med mynta

Het mangosallad med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Otroligt saftig och god sommarsallad med mango, rödlök, chili, koriander och mynta. Recept ur kokboken Det gröna asien av Rain Lundström.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
  • 3 mogna mango (eller 2 paket fryst)
  • 1 msk sambal oelek
  • 0.5 msk socker, gärna råsocker
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 0.5 kruka färsk mynta, grovhackad
  • salt

Gör så här

  1. Skala mangon med potatisskalare eller en vass kniv. Skär bort kärnan och tärna mangon. Rör ihop sambal oelek med socker. Blanda med resten av ingredienserna och mangon, och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Het mangosallad med mynta
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 mogna mango (eller 2 paket fryst)
  • 1 msk sambal oelek
  • 0.5 msk socker, gärna råsocker
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 0.5 kruka färsk mynta, grovhackad
  • salt

Het mangosallad med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Otroligt saftig och god sommarsallad med mango, rödlök, chili, koriander och mynta. Recept ur kokboken Det gröna asien av Rain Lundström.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala mangon med potatisskalare eller en vass kniv. Skär bort kärnan och tärna mangon. Rör ihop sambal oelek med socker. Blanda med resten av ingredienserna och mangon, och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!