Hemmagjord saft

Hemmagjord saft

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Gör din egen saft, våga prova nya smakkombinationer.

Tillagningstid: 1 timme
2 liter
  • 2 liter färska eller frysta bär (1 liter = 0,5 kg) eller frukt
  • 5 dl vatten
  • 5.5 dl socker (5,5 dl socker per liter avrunnen saft)
  • 1 krm natriumbensoat (1 krm per 2 liter saft)

Gör så här

  1. Repa, rensa och skölj bären. Mät upp vatten efter mängden bär och koka upp i en rymlig gryta. Lägg i bären. Koka cirka 10 minuter, mixa grovt med mixerstav, men inte för mycket. Det går även att mosa bären för hand.
  2. Sila saften genom en ren kökshandduk i en sil eller durkslag. Låt stå och självrinna 20-30 minuter.
  3. Mät upp den avrunna saften och häll den i en kastrull. Tillsätt sockret och koka upp saften på nytt. Ta bort eventuellt skum. Om du vill konservera saften, tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
  4. Skölj ur diskade flaskor med kokande vatten, eller koka flaskorna i 20 minuter för att få dem sterila. Fyll de varma flaskorna ända upp med het saft. Förvara kallt och mörkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hemmagjord saft
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 liter färska eller frysta bär (1 liter = 0,5 kg) eller frukt
  • 5 dl vatten
  • 5.5 dl socker (5,5 dl socker per liter avrunnen saft)
  • 1 krm natriumbensoat (1 krm per 2 liter saft)

Hemmagjord saft

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Gör din egen saft, våga prova nya smakkombinationer.

Tillagningstid: 1 timme
2 liter

Gör så här

  1. Repa, rensa och skölj bären. Mät upp vatten efter mängden bär och koka upp i en rymlig gryta. Lägg i bären. Koka cirka 10 minuter, mixa grovt med mixerstav, men inte för mycket. Det går även att mosa bären för hand.
  2. Sila saften genom en ren kökshandduk i en sil eller durkslag. Låt stå och självrinna 20-30 minuter.
  3. Mät upp den avrunna saften och häll den i en kastrull. Tillsätt sockret och koka upp saften på nytt. Ta bort eventuellt skum. Om du vill konservera saften, tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
  4. Skölj ur diskade flaskor med kokande vatten, eller koka flaskorna i 20 minuter för att få dem sterila. Fyll de varma flaskorna ända upp med het saft. Förvara kallt och mörkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!