Hemgjord müsli

Hemgjord müsli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(69)

Starta en perfekt dag genom att ladda med din egen hemgjorda müsli.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
1,5 liter
  • 1 dl mandlar, hassel- eller valnötter
  • 2 dl torkad frukt, t ex aprikoser, gula russin, tranbär
  • 1 liter dinkelflingor, rågflingor eller havregryn
  • 1 dl linfrön, solros- eller pumpafrön
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötter, mandel och stora frukter ( till exempel dadlar och aprikoser). Häll flingor eller gryn i en långpanna, plus det du vill använda av frön, mandel, nötter och kokosflingor.
  2. Rosta i ugn cirka 20 minuter, rör om i blandningen någon gång under rostningen.
  3. Tillsätt den torkade frukten och rör om ordentligt. Låt kallna. Förvara müslin i en burk med lock i rumsvärme.
  4. Här kan du blanda och ge hur du vill: använd de frukter eller bär, nötter, frön och flingor du gillar mest och skapa din egen müsli. Det går förstås bra att ändra mängderna också; om du till exempel gillar nötter men inte torkad frukt så tar du mer nötter och struntar i frukten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hemgjord müsli
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl mandlar, hassel- eller valnötter
  • 2 dl torkad frukt, t ex aprikoser, gula russin, tranbär
  • 1 liter dinkelflingor, rågflingor eller havregryn
  • 1 dl linfrön, solros- eller pumpafrön
  • 1 dl kokosflingor

Hemgjord müsli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(69)

Starta en perfekt dag genom att ladda med din egen hemgjorda müsli.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
1,5 liter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötter, mandel och stora frukter ( till exempel dadlar och aprikoser). Häll flingor eller gryn i en långpanna, plus det du vill använda av frön, mandel, nötter och kokosflingor.
  2. Rosta i ugn cirka 20 minuter, rör om i blandningen någon gång under rostningen.
  3. Tillsätt den torkade frukten och rör om ordentligt. Låt kallna. Förvara müslin i en burk med lock i rumsvärme.
  4. Här kan du blanda och ge hur du vill: använd de frukter eller bär, nötter, frön och flingor du gillar mest och skapa din egen müsli. Det går förstås bra att ändra mängderna också; om du till exempel gillar nötter men inte torkad frukt så tar du mer nötter och struntar i frukten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!