Hemgjord müsli
  • Tid 25 min + tid att kallna
  • Ugn 200º

Hemgjord müsli

3.05 (64 betyg)

Starta en perfekt dag genom att ladda med din egen hemgjorda müsli.

  • Tillagningstid 25 min + tid att kallna
  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1,5 liter
  • 1 dl mandlar, hassel- eller valnötter
  • 2 dl torkad frukt, t ex aprikoser, gula russin, tranbär
  • 1 liter dinkelflingor, rågflingor eller havregryn
  • 1 dl linfrön, solros- eller pumpafrön
  • 1 dl kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grovhacka nötter, mandel och stora frukter ( till exempel dadlar och aprikoser). Häll flingor eller gryn i en långpanna, plus det du vill använda av frön, mandel, nötter och kokosflingor.

  2. 2

    Rosta i ugn cirka 20 minuter, rör om i blandningen någon gång under rostningen.

  3. 3

    Tillsätt den torkade frukten och rör om ordentligt. Låt kallna. Förvara müslin i en burk med lock i rumsvärme.

  4. 4

    Här kan du blanda och ge hur du vill: använd de frukter eller bär, nötter, frön och flingor du gillar mest och skapa din egen müsli. Det går förstås bra att ändra mängderna också; om du till exempel gillar nötter men inte torkad frukt så tar du mer nötter och struntar i frukten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar