Hemgjord gnocchi
  • Tid 20 min

Hemgjord gnocchi

3.36 (14 betyg)

Imponera med hemgjord gnocchi och mustig tomatsås.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kall kokt vinterpotatis av mjölig sort
  • 1.5 dl durumvetemjöl
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk salt
  • 2 liter vatten
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • tomatsås
  • riven parmesanost
  • några basilikablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda potatis med mjöl, äggula och salt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord.

  2. 2

    Dela degen i fyra bitar. Rulla varje del till en fingertjock rulle. Dela varje rulle i 15 bitar, 2–3 centimeter. Använd en degskärare eller kniv.

  3. 3

    Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme och lägg ner dem, några åt gången, i det kokande vattnet. När det flyter upp till ytan är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på ett fat.

  4. 4

    Servera med hemlagad Tomatsås (se sidan 12 och coop.se), riven parmesanost och några färska basilikablad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek gnocchin i en klick smör eller olivolja för att få en krispig yta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johannes

    Jättebra grundrecept! http://farbrorgron.blogspot.se/

  • J

    Recept på ostfri gnocchi.