Hemgjord gnocchi

Hemgjord gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Imponera med hemgjord gnocchi och mustig tomatsås.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kall kokt vinterpotatis av mjölig sort
  • 1.5 dl durumvetemjöl
  • 1 ägg, endast gulan
  • 2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • tomatsås
  • riven parmesanost
  • några basilikablad

Gör så här

  1. Blanda potatis med mjöl, äggula och salt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  2. Dela degen i fyra bitar. Rulla varje del till en fingertjock rulle. Dela varje rulle i 15 bitar, 2–3 centimeter. Använd en degskärare eller kniv.
  3. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme och lägg ner dem, några åt gången, i det kokande vattnet. När det flyter upp till ytan är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på ett fat.
  4. Servera med hemlagad Tomatsås (se sidan 12 och coop.se), riven parmesanost och några färska basilikablad.

Tips

Stek gnocchin i en klick smör eller olivolja för att få en krispig yta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johannes

2012-04-18

Jättebra grundrecept! http://farbrorgron.blogspot.se/

J

2012-01-29

Recept på ostfri gnocchi.

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Hemgjord gnocchi
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g kall kokt vinterpotatis av mjölig sort
  • 1.5 dl durumvetemjöl
  • 1 ägg, endast gulan
  • 2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • tomatsås
  • riven parmesanost
  • några basilikablad

Hemgjord gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Imponera med hemgjord gnocchi och mustig tomatsås.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatis med mjöl, äggula och salt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  2. Dela degen i fyra bitar. Rulla varje del till en fingertjock rulle. Dela varje rulle i 15 bitar, 2–3 centimeter. Använd en degskärare eller kniv.
  3. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme och lägg ner dem, några åt gången, i det kokande vattnet. När det flyter upp till ytan är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på ett fat.
  4. Servera med hemlagad Tomatsås (se sidan 12 och coop.se), riven parmesanost och några färska basilikablad.

Tips

Stek gnocchin i en klick smör eller olivolja för att få en krispig yta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johannes

2012-04-18

Jättebra grundrecept! http://farbrorgron.blogspot.se/

J

2012-01-29

Recept på ostfri gnocchi.

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)