Helstekt kotlettrad med rucolapesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Peston är en riktig smakförhöjare, som täcke till det ungsstekta köttet såväl som tillbehör.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g benfri kotlettrad
  • 2 vitlöksklyftor i skivor
  • svartpeppar
  • 1 msk smör
  • salt
  • Rucolapesto:
  • 2 dl rucola
  • 1 kruka plockade blad av basilika
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 3 msk pinjekärnor
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär små fickor i kotlettraden och stick in vitlöksstrimlorna. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smöret i en stekpanna och lyft sedan över den till en ugnsfast form.
  2. Finfördela rucola, basilika, parmesan och pinjekärnor i en mortel eller i en matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning till en jämn pesto. Blanda ner vitlök, smaka av med salt och peppar.
  3. Ta undan hälften av peston till servering. Bred resten över köttet.
  4. Stick in en köttermometer och låt stå i ugnen ca 1 timme. När termometern visar 65 grader är köttet ljust rosavitt och gott och saftigt. När köttet är 70 grader är det genomstekt. Låt köttet vila på en skärbräda i ca 10 minuter innan det skärs upp.

Servering

Servera med pastassallad med ärtskott, grön sparris, mangoldskott, och rödlök. Samt resten av peston.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g benfri kotlettrad
  • 2 vitlöksklyftor i skivor
  • svartpeppar
  • 1 msk smör
  • salt
  • Rucolapesto:
  • 2 dl rucola
  • 1 kruka plockade blad av basilika
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 3 msk pinjekärnor
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • salt

Helstekt kotlettrad med rucolapesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Peston är en riktig smakförhöjare, som täcke till det ungsstekta köttet såväl som tillbehör.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär små fickor i kotlettraden och stick in vitlöksstrimlorna. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smöret i en stekpanna och lyft sedan över den till en ugnsfast form.
  2. Finfördela rucola, basilika, parmesan och pinjekärnor i en mortel eller i en matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning till en jämn pesto. Blanda ner vitlök, smaka av med salt och peppar.
  3. Ta undan hälften av peston till servering. Bred resten över köttet.
  4. Stick in en köttermometer och låt stå i ugnen ca 1 timme. När termometern visar 65 grader är köttet ljust rosavitt och gott och saftigt. När köttet är 70 grader är det genomstekt. Låt köttet vila på en skärbräda i ca 10 minuter innan det skärs upp.

Servering

Servera med pastassallad med ärtskott, grön sparris, mangoldskott, och rödlök. Samt resten av peston.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)