Helgrillad kyckling med citongräsrub

Helgrillad kyckling med citongräsrub

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Citrongräs, ingefära, chili ... De asiatiska kryddorna ger kycklingen underbar smak!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
  • Citrongräsrub
  • 2 citrongräs, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 1 lime eller citron, i klyftor

Gör så här

  1. Mortla alla ingredienser till ruben. Skär upp kycklingen mellan filéerna och vik upp den så att den ligger platt. Gnid in ruben runt hela kycklingen.
  2. Grilla med skinnsidan uppåt, först på indirekt glöd under lock ca 20 min. Vänd och grilla ytterligare ca 25 min.
  3. Strö över hackad koriander och chili vid servering och servera ev med lime eller citron.

Tips

Grilltiden beror på kycklingens storlek och grillens glöd.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helgrillad kyckling med citongräsrub
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
  • Citrongräsrub
  • 2 citrongräs, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 1 lime eller citron, i klyftor

Helgrillad kyckling med citongräsrub

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Citrongräs, ingefära, chili ... De asiatiska kryddorna ger kycklingen underbar smak!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner

Gör så här

  1. Mortla alla ingredienser till ruben. Skär upp kycklingen mellan filéerna och vik upp den så att den ligger platt. Gnid in ruben runt hela kycklingen.
  2. Grilla med skinnsidan uppåt, först på indirekt glöd under lock ca 20 min. Vänd och grilla ytterligare ca 25 min.
  3. Strö över hackad koriander och chili vid servering och servera ev med lime eller citron.

Tips

Grilltiden beror på kycklingens storlek och grillens glöd.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!