Helgrillad kyckling med citongräsrub
  • Tid 1 tim

Helgrillad kyckling med citongräsrub

0 (0 betyg)

Citrongräs, ingefära, chili ... De asiatiska kryddorna ger kycklingen underbar smak!

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
Citrongräsrub
  • 2 citrongräs, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 tsk salt
Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 1 lime eller citron, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mortla alla ingredienser till ruben. Skär upp kycklingen mellan filéerna och vik upp den så att den ligger platt. Gnid in ruben runt hela kycklingen.

  2. 2

    Grilla med skinnsidan uppåt, först på indirekt glöd under lock ca 20 min. Vänd och grilla ytterligare ca 25 min.

  3. 3

    Strö över hackad koriander och chili vid servering och servera ev med lime eller citron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grilltiden beror på kycklingens storlek och grillens glöd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar