Helgrillad kyckling med citongräsrub

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Citrongräs, ingefära, chili ... De asiatiska kryddorna ger kycklingen underbar smak!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
  • Citrongräsrub
  • 2 citrongräs, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 1 lime eller citron, i klyftor

Gör så här

  1. Mortla alla ingredienser till ruben. Skär upp kycklingen mellan filéerna och vik upp den så att den ligger platt. Gnid in ruben runt hela kycklingen.
  2. Grilla med skinnsidan uppåt, först på indirekt glöd under lock ca 20 min. Vänd och grilla ytterligare ca 25 min.
  3. Strö över hackad koriander och chili vid servering och servera ev med lime eller citron.

Tips

Grilltiden beror på kycklingens storlek och grillens glöd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
  • Citrongräsrub
  • 2 citrongräs, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 1 lime eller citron, i klyftor

Helgrillad kyckling med citongräsrub

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Citrongräs, ingefära, chili ... De asiatiska kryddorna ger kycklingen underbar smak!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla alla ingredienser till ruben. Skär upp kycklingen mellan filéerna och vik upp den så att den ligger platt. Gnid in ruben runt hela kycklingen.
  2. Grilla med skinnsidan uppåt, först på indirekt glöd under lock ca 20 min. Vänd och grilla ytterligare ca 25 min.
  3. Strö över hackad koriander och chili vid servering och servera ev med lime eller citron.

Tips

Grilltiden beror på kycklingens storlek och grillens glöd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)