Havtornssill med chili och koriander

Havtornssill med chili och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

En lite kryddstark och färgsprakande sill.

Tillagningstid: 10 minuter + 1–2 dygn i kylskåp
6 bufféportioner
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 citron
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 0.5 dl havtorn
  • 0.5 hackad urkärnad röd chili
  • 0.5 dl finhackad färsk koriander

Gör så här

  1. Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna.
  2. Skala citronen med en potatisskalare så att endast det gula kommer med. Skölj sillen och skär i cirka 2 centimeter breda bitar, gärna på snedden. Lägg sill, havtornsbär, chili, koriander och citronskal i en noga rengjord glasburk.
  3. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1–2 dygn. Servera gärna med lite extra färsk koriander. Håller minst två veckor i kylskåpet.

Tips

Sillen håller sig i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-12-17

Så gott. Kör den som tradition på julbordet 🎅👍

Gerda

2019-12-16

Underbart god! Syrlig, stark och söt. Men ingen av smakerna tar överhanden. Bra balans.

Lise Lotte

2016-12-21

Bösta och godaste sillen!

Havtornssill med chili och koriander
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 citron
  • 420 g inläggningssill urvattnad
  • 0.5 dl havtorn
  • 0.5 hackad urkärnad röd chili
  • 0.5 dl finhackad färsk koriander

Havtornssill med chili och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

En lite kryddstark och färgsprakande sill.

Tillagningstid: 10 minuter + 1–2 dygn i kylskåp
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna.
  2. Skala citronen med en potatisskalare så att endast det gula kommer med. Skölj sillen och skär i cirka 2 centimeter breda bitar, gärna på snedden. Lägg sill, havtornsbär, chili, koriander och citronskal i en noga rengjord glasburk.
  3. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1–2 dygn. Servera gärna med lite extra färsk koriander. Håller minst två veckor i kylskåpet.

Tips

Sillen håller sig i kylskåpet minst två veckor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-12-17

Så gott. Kör den som tradition på julbordet 🎅👍

Gerda

2019-12-16

Underbart god! Syrlig, stark och söt. Men ingen av smakerna tar överhanden. Bra balans.

Lise Lotte

2016-12-21

Bösta och godaste sillen!