Hasselnötskavring (mini)

Hasselnötskavring (mini)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Otroligt uppskattat med hembakat bröd på julbordet!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1.25 mörk sirap
  • 1.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd ihop de torra ingredienserna.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner hälften av nötterna.
  3. Fördela degen i 4 små formar klädda med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna.
  4. Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen ca 25 min, känn med provsticka att de är klara.
  5. Stjälp dem ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

Tips

Underbar att servera till salta ostar som cheddar, gorgonzola eller edamer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Aprikos och valnötsbröd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Frukostbullar

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Flapjack

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lingonmarmelad

Betyg
Betyg
(2)
Hasselnötskavring (mini)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1.25 mörk sirap
  • 1.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt

Hasselnötskavring (mini)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Otroligt uppskattat med hembakat bröd på julbordet!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd ihop de torra ingredienserna.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner hälften av nötterna.
  3. Fördela degen i 4 små formar klädda med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna.
  4. Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen ca 25 min, känn med provsticka att de är klara.
  5. Stjälp dem ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

Tips

Underbar att servera till salta ostar som cheddar, gorgonzola eller edamer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Aprikos och valnötsbröd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Frukostbullar

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Flapjack

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lingonmarmelad

Betyg
Betyg
(2)