Hasselnötskavring (mini)

Hasselnötskavring (mini)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Otroligt uppskattat med hembakat bröd på julbordet!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 st
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1.25 mörk sirap
  • 1.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd ihop de torra ingredienserna.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner hälften av nötterna.
  3. Fördela degen i 4 små formar klädda med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna.
  4. Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen ca 25 min, känn med provsticka att de är klara.
  5. Stjälp dem ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

Tips

Underbar att servera till salta ostar som cheddar, gorgonzola eller edamer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hasselnötskavring (mini)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1.25 mörk sirap
  • 1.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt

Hasselnötskavring (mini)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Otroligt uppskattat med hembakat bröd på julbordet!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd ihop de torra ingredienserna.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner hälften av nötterna.
  3. Fördela degen i 4 små formar klädda med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna.
  4. Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen ca 25 min, känn med provsticka att de är klara.
  5. Stjälp dem ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

Tips

Underbar att servera till salta ostar som cheddar, gorgonzola eller edamer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!