Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Hemgjorda hamburgerbröd med kruskakli eller vetekli och frön. Lite nyttigare och mycket godare!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 dl kruskakli eller vetekli
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 12 dl dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • linfrön
  • solrosfrön
  • rosmarinkvistar eller torkad rosmarin

Gör så här

  1. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten (37°). Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl - spara 1 dl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 40 minuter.
  2. Dela degen i 12 bitar och platta ut dem i runda kakor. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs dem cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  3. Vispa sönder ägget med vattnet och pensla bröden. Strö över linfrön, solrosfrön och lägg på en liten rosmarinkvist eller torkad rosmarin. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hamburgerbröd med kruskakli och frön
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 dl kruskakli eller vetekli
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 12 dl dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • linfrön
  • solrosfrön
  • rosmarinkvistar eller torkad rosmarin

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Hemgjorda hamburgerbröd med kruskakli eller vetekli och frön. Lite nyttigare och mycket godare!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st

Gör så här

  1. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten (37°). Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl - spara 1 dl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 40 minuter.
  2. Dela degen i 12 bitar och platta ut dem i runda kakor. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs dem cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  3. Vispa sönder ägget med vattnet och pensla bröden. Strö över linfrön, solrosfrön och lägg på en liten rosmarinkvist eller torkad rosmarin. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!