Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Med lite kruska- eller vetekli och frön blir bröden nästan nyttiga!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 dl kruskakli eller vetekli
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 12 dl dinkelsikt eller vetemjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • linfrön
  • solrosfrön
  • rosmarinkvistar eller torkad rosmarin

Gör så här

  1. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten (37°). Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl - spara 1 dl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 40 minuter.
  2. Dela degen i 12 bitar och platta ut dem i runda kakor. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs dem cirka 30 minuter.
  3. Vispa sönder ägget med vattnet och pensla bröden. Strö över linfrön, solrosfrön och lägg på en liten rosmarinkvist eller torkad rosmarin. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Superfröiga piroger

(26)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 dl kruskakli eller vetekli
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 12 dl dinkelsikt eller vetemjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • linfrön
  • solrosfrön
  • rosmarinkvistar eller torkad rosmarin

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Med lite kruska- eller vetekli och frön blir bröden nästan nyttiga!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten (37°). Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl - spara 1 dl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 40 minuter.
  2. Dela degen i 12 bitar och platta ut dem i runda kakor. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs dem cirka 30 minuter.
  3. Vispa sönder ägget med vattnet och pensla bröden. Strö över linfrön, solrosfrön och lägg på en liten rosmarinkvist eller torkad rosmarin. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Superfröiga piroger

(26)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies