Hamburgerbröd med dinkel
  • Tid 90 min
  • Ugn 225º

Hamburgerbröd med dinkel

3.22 (18 betyg)

Med hemmagjorda hamburgerbröd förhöjs hela måltiden.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

16 stycken
  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk sirap eller honung
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 10 dl dinkelsikt, spara ca 1/3 till utbakningen
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm vattnet eller mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vätskan.

  2. 2

    Tillsätt resten av vätskan, fett, salt, sirap eller honung, fullkornsmjöl och 7 dl av sikten. Spara resten av mjölet till utbakningen.

  3. 3

    Arbeta ihop till en smidig deg. Degen skall vara något lös. Bearbeta degen i ca 10 minuter. Jäs degen övertäckt i cirka 30 minuter.

  4. 4

    Forma degen till en bulle. Dela den i så många bitar som det ska vara bullar. Forma dem till platta runda bullar, cirka 12 centimeter i diameter. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.

  5. 5

    Värm ugnen till 225º. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Superbra recept!

  • Fredrik

    Blev gott, men receptet behöver nog förtydligas vad gäller mjölet för utbakningen , det blev väldigt kladdigt att knåda in 3dl mjöl i den lösa degen som var efter jäsning, rätt eller fel vet jag inte...