
Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök
Betyg (1-5):
En smakrik hamburgare gjord på vårt eget naturbeteskött – för öppna landskap, biologisk mångfald och den goda smakens skull.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g nötfärs Naturbeteskött
- salt och svartpeppar
- 4 hamburgerbröd
- 50 g krasse
- Picklad rödlök
- 1 rödlök, tunt skivad
- 1 dl vatten
- 0.5 dl socker
- 1 msk ättiksprit (12 %)
- Spetskål
- 125 g spetskål
- 0.5 msk rapsolja
- salt
- Senapsmajonnäs
- 0.5 dl majonnäs
- 0.5 dl grovkornig senap
Gör så här
- Picklad rödlök: Koka upp vatten, socker och ättikssprit så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över rödlöken, låt stå.
Spetskål:
- Strimla spetskålen grovt och lägg i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över spetskålen så att den blir mjuk. Massera spetskålen med olja och smaka av med salt.
Senapsmajonnäs:
- Blanda majonnäs och senap.
Burgare:
- Forma fyra burgare av färsen. Stek eller grilla till fin färg, salta och peppra under tiden. Fyll bröden med burgare, picklad lök, kål, majonnäs och krasse.
Liknande recept
Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök
Betyg (1-5):
En smakrik hamburgare gjord på vårt eget naturbeteskött – för öppna landskap, biologisk mångfald och den goda smakens skull.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Picklad rödlök: Koka upp vatten, socker och ättikssprit så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över rödlöken, låt stå.
Spetskål:
- Strimla spetskålen grovt och lägg i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över spetskålen så att den blir mjuk. Massera spetskålen med olja och smaka av med salt.
Senapsmajonnäs:
- Blanda majonnäs och senap.
Burgare:
- Forma fyra burgare av färsen. Stek eller grilla till fin färg, salta och peppra under tiden. Fyll bröden med burgare, picklad lök, kål, majonnäs och krasse.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!