Hamburgare med kapris, chèvre, grillad paprika och örtdressing

Hamburgare med kapris, chèvre, grillad paprika och örtdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Hamburgaren blir lite extra lyxig med chèvre, kapris och koriander.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g nötfärs
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad färsk koriander eller basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 stora eller 4 små ciabattabröd
  • 0.5 kruka krispsallad
  • 2 avrunna, grillade marinerade paprikor på burk
  • 250 g skivad chèvre

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med bbq-sås, kapris, salt och peppar i en bunke. Forma 4 burgare.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme i 5 minuter per sida.
  3. Blanda majonnäs eller crème fraiche med örter och vitlök, smaka av med salt.
  4. Dela bröden och stek i en torr panna så att de får lite färg.
  5. Fyll bröden med krispsallad, burgare, paprika, chèvre och toppa med örtdressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



81% kötthalt.

2014-07-22

Tragiskt i era färdiga burgare.

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Hamburgare med kapris, chèvre, grillad paprika och örtdressing
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g nötfärs
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad färsk koriander eller basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 stora eller 4 små ciabattabröd
  • 0.5 kruka krispsallad
  • 2 avrunna, grillade marinerade paprikor på burk
  • 250 g skivad chèvre

Hamburgare med kapris, chèvre, grillad paprika och örtdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Hamburgaren blir lite extra lyxig med chèvre, kapris och koriander.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med bbq-sås, kapris, salt och peppar i en bunke. Forma 4 burgare.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme i 5 minuter per sida.
  3. Blanda majonnäs eller crème fraiche med örter och vitlök, smaka av med salt.
  4. Dela bröden och stek i en torr panna så att de får lite färg.
  5. Fyll bröden med krispsallad, burgare, paprika, chèvre och toppa med örtdressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



81% kötthalt.

2014-07-22

Tragiskt i era färdiga burgare.

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)