Hamburgare med blue cheese-dressing

Hamburgare med blue cheese-dressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Hamburgare, en amerikansk klassiker som kan varieras med olika såser.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olja eller grillolja
  • 1 tsk salt
  • Blue cheese dressing:
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl finsmulad ädelost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl sallad
  • 2 tomater i skivor
  • 1 liten röd lök i skivor

Gör så här

  1. Rör ihop dressingen till en slät sås.
  2. Blanda färsen väl, först med salt och sedan med kryddor. Forma biffar och pensla dem med olja. Grilla eller stek dem 2-3 minuter per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden med den skurna sidan ner. Lägg i hamburgare och grönsaker och klicka på dressingen.

Tips

Byt ut hamburgaren mot skinn- och benfria filéer av abborre, kolja eller gös. Smaksätt då gräddfilen med majonnäs, pressad citron och hackade örtkryddor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hamburgare med blue cheese-dressing
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olja eller grillolja
  • 1 tsk salt
  • Blue cheese dressing:
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl finsmulad ädelost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl sallad
  • 2 tomater i skivor
  • 1 liten röd lök i skivor

Hamburgare med blue cheese-dressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Hamburgare, en amerikansk klassiker som kan varieras med olika såser.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop dressingen till en slät sås.
  2. Blanda färsen väl, först med salt och sedan med kryddor. Forma biffar och pensla dem med olja. Grilla eller stek dem 2-3 minuter per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden med den skurna sidan ner. Lägg i hamburgare och grönsaker och klicka på dressingen.

Tips

Byt ut hamburgaren mot skinn- och benfria filéer av abborre, kolja eller gös. Smaksätt då gräddfilen med majonnäs, pressad citron och hackade örtkryddor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!