Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

En häftig liten förrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten endive, plockade blad
  • 2 fileade röda grapefrukter
  • 25 g smör
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • pressad citron
  • salt

Gör så här

  1. Varva endivbladen och grapefruktklyftorna på 4 portionsfat.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Halstra musslorna hastigt på stark värme (steks de för länge blir de sega). Salta och peppra.
  3. Ta upp musslorna ur stekpannan och låt honung och chili fräsa någon minut med smöret. Lägg pilgrimsmusslorna på salladen, skeda över smörskyn och pressa över citronsaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Iren lundquist

2011-12-11

God förätt!

Liknande recept

Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(7)
Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liten endive, plockade blad
  • 2 fileade röda grapefrukter
  • 25 g smör
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • pressad citron
  • salt

Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

En häftig liten förrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva endivbladen och grapefruktklyftorna på 4 portionsfat.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Halstra musslorna hastigt på stark värme (steks de för länge blir de sega). Salta och peppra.
  3. Ta upp musslorna ur stekpannan och låt honung och chili fräsa någon minut med smöret. Lägg pilgrimsmusslorna på salladen, skeda över smörskyn och pressa över citronsaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Iren lundquist

2011-12-11

God förätt!

Liknande recept

Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(7)