Halstrad torsk i kryddig vinlag

Halstrad torsk i kryddig vinlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

6 portioner
  • 1 kg torskfilé (utan skinn)
  • rapsolja
  • peppar
  • Vinlag med saffran:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 dl råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1.5 kanelstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
  • färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
  • 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter

Gör så här

  1. Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
  2. Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Halstrad torsk i kryddig vinlag
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg torskfilé (utan skinn)
  • rapsolja
  • peppar
  • Vinlag med saffran:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 dl råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1.5 kanelstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
  • färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
  • 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter

Halstrad torsk i kryddig vinlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

6 portioner

Gör så här

  1. Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
  2. Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!