Halstrad torsk i kryddig vinlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg torskfilé (utan skinn)
  • rapsolja
  • peppar
  • Vinlag med saffran:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 dl råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1.5 kanelstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
  • färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
  • 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter

Gör så här

  1. Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
  2. Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskbollar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Skaldjurscheesecake

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg torskfilé (utan skinn)
  • rapsolja
  • peppar
  • Vinlag med saffran:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 dl råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1.5 kanelstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
  • färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
  • 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter

Halstrad torsk i kryddig vinlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
  2. Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskbollar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Skaldjurscheesecake

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)