Halstrad lax med primörsallad och parmesandressing

Halstrad lax med primörsallad och parmesandressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Den här rätten bara måste provas. De krispiga grönsakerna, den saftiga laxen och den underbara dressingen gör att alla kommer att gå lyckliga från matbordet

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • Primörsallad med parmesandressing:
  • 1 liten zucchini
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sugarsnaps
  • 10 rädisor
  • 3 dl finriven parmesan
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 msk vatten
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 bitar och salta på båda sidor med flingsalt. Hetta upp en stekpanna och stek laxen med skinnsidan nedåt till fin, krispig yta. Vänd och stek ytterligare någon minut.
  2. Skär zucchini, sparris och sugarsnaps i tunna jämnstora strimlor. Skiva rädisorna. Koka upp rejält saltat vatten och lägg ner alla grönsakerna. Låt ligga i vattnet 1 min och häll sedan av i ett durkslag.
  3. Rör ihop parmesan med majonnäs, citronskal, citronsaft och vatten. Smaka av dressingen med salt och peppar. Späd ev med mer vatten om den blir för tjock. Ringla dressingen över de varma blancherade grönsakerna och servera till laxen.

Servering

Garnera med dill och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-08-17

Underbar sås och grönsakerna går att variera. Har även köpt varmrökt lax till och det fungerar lika bra.

Claes

2018-06-17

Somrigt gott och lätt att göra.

Elin

2018-05-18

Supergott!

Paul

2018-04-12

Mycket god o fräsh rätt. mmmm..

Halstrad lax med primörsallad och parmesandressing
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • Primörsallad med parmesandressing:
  • 1 liten zucchini
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sugarsnaps
  • 10 rädisor
  • 3 dl finriven parmesan
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 msk vatten
  • salt och svartpeppar

Halstrad lax med primörsallad och parmesandressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Den här rätten bara måste provas. De krispiga grönsakerna, den saftiga laxen och den underbara dressingen gör att alla kommer att gå lyckliga från matbordet

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 bitar och salta på båda sidor med flingsalt. Hetta upp en stekpanna och stek laxen med skinnsidan nedåt till fin, krispig yta. Vänd och stek ytterligare någon minut.
  2. Skär zucchini, sparris och sugarsnaps i tunna jämnstora strimlor. Skiva rädisorna. Koka upp rejält saltat vatten och lägg ner alla grönsakerna. Låt ligga i vattnet 1 min och häll sedan av i ett durkslag.
  3. Rör ihop parmesan med majonnäs, citronskal, citronsaft och vatten. Smaka av dressingen med salt och peppar. Späd ev med mer vatten om den blir för tjock. Ringla dressingen över de varma blancherade grönsakerna och servera till laxen.

Servering

Garnera med dill och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-08-17

Underbar sås och grönsakerna går att variera. Har även köpt varmrökt lax till och det fungerar lika bra.

Claes

2018-06-17

Somrigt gott och lätt att göra.

Elin

2018-05-18

Supergott!

Paul

2018-04-12

Mycket god o fräsh rätt. mmmm..