Halstrad lax med primörsallad och parmesandressing
  • Tid 30 min

Halstrad lax med primörsallad och parmesandressing

4.71 (7 betyg)

Den här rätten bara måste provas. De krispiga grönsakerna, den saftiga laxen och den underbara dressingen gör att alla kommer att gå lyckliga från matbordet

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
Primörsallad med parmesandressing:
  • 1 liten zucchini
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sugarsnaps
  • 10 rädisor
  • 3 dl finriven parmesan
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 msk vatten
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär laxen i 4 bitar och salta på båda sidor med flingsalt. Hetta upp en stekpanna och stek laxen med skinnsidan nedåt till fin, krispig yta. Vänd och stek ytterligare någon minut.

  2. 2

    Skär zucchini, sparris och sugarsnaps i tunna jämnstora strimlor. Skiva rädisorna. Koka upp rejält saltat vatten och lägg ner alla grönsakerna. Låt ligga i vattnet 1 min och häll sedan av i ett durkslag.

  3. 3

    Rör ihop parmesan med majonnäs, citronskal, citronsaft och vatten. Smaka av dressingen med salt och peppar. Späd ev med mer vatten om den blir för tjock. Ringla dressingen över de varma blancherade grönsakerna och servera till laxen.

Servering

Garnera med dill och citron.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Claes

    Somrigt gott och lätt att göra.

  • Elin

    Supergott!

  • Paul

    Mycket god o fräsh rätt. mmmm..