Halstrad lax med äggnudelwok
  • Tid 25 min

Halstrad lax med äggnudelwok

4.33 (12 betyg)

Fräsch och otroligt god rätt med lättstekt lax, nudlar och grönsaker.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g äggnudlar
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 0.5 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olja
Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj i kallt vatten.

  2. 2

    Skär vitkål och morot tunt, gärna med en mandolin. Skär broccolin i mindre buketter. Finhacka chili och vitlök.

  3. 3

    Hetta upp olja i en wokpanna eller större stekpanna. Stek grönsakerna under omrörning i riktigt het panna och tillsätt chili och vitlök efter någon minut.

  4. 4

    Vänd ner nudlarna och ta bort från värmen då nudlarna är varma. Skär laxen i kuber och salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.

  5. 5

    Häll lite soja över laxen och servera med gari och nudelwoken.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna-Karin

    Supergott!!!