Halstrad lax med äggnudelwok

Halstrad lax med äggnudelwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fräsch och otroligt god rätt med lättstekt lax, nudlar och grönsaker.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g äggnudlar
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 0.5 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj i kallt vatten.
  2. Skär vitkål och morot tunt, gärna med en mandolin. Skär broccolin i mindre buketter. Finhacka chili och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en wokpanna eller större stekpanna. Stek grönsakerna under omrörning i riktigt het panna och tillsätt chili och vitlök efter någon minut.
  4. Vänd ner nudlarna och ta bort från värmen då nudlarna är varma. Skär laxen i kuber och salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  5. Häll lite soja över laxen och servera med gari och nudelwoken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-04-23

Supergott!!!

Liknande recept

Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Halstrad lax med äggnudelwok
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g äggnudlar
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 0.5 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Till servering
  • japansk soja
  • gari (inlagd ingefära)

Halstrad lax med äggnudelwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fräsch och otroligt god rätt med lättstekt lax, nudlar och grönsaker.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj i kallt vatten.
  2. Skär vitkål och morot tunt, gärna med en mandolin. Skär broccolin i mindre buketter. Finhacka chili och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en wokpanna eller större stekpanna. Stek grönsakerna under omrörning i riktigt het panna och tillsätt chili och vitlök efter någon minut.
  4. Vänd ner nudlarna och ta bort från värmen då nudlarna är varma. Skär laxen i kuber och salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  5. Häll lite soja över laxen och servera med gari och nudelwoken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-04-23

Supergott!!!

Liknande recept

Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)