Halstrad gösfilé med kokosstuvad spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Servera fisken på en bädd av den stuvade spenaten och ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färsk gösfilé eller laxfilé
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Kokosstuvad spenat:
  • 1 urkärnad och skivad röd chili
  • 1 tsk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk majsena
  • 150 g färsk bladspenat
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Skär filéerna i portionsbitar. Blanda ingefära, olja och soja i en skål. Vänd ner fisken i marinaden och låt den stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
  2. Koka riset enligt förpackningen.
  3. Vispa ihop chili, currypasta, kokosmjölk och majsenamjöl i en kastrull. Koka upp och sjud sedan ca 2 minuter.
  4. Skär bort ev. grova stjälkar på den färska spenaten, krama ur den tinade. Blanda ner spenaten och sjud ytterligare 1-3 minuter. Den kortare tiden för späd spenat. Smaka av med vitlök, citron, salt, peppar och ev. lite mera currypasta.
  5. Stek fiskfiléerna ca 2 minuter per sida. Salta. Servera fisken på en bädd av den stuvade spenaten och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g färsk gösfilé eller laxfilé
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Kokosstuvad spenat:
  • 1 urkärnad och skivad röd chili
  • 1 tsk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk majsena
  • 150 g färsk bladspenat
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris

Halstrad gösfilé med kokosstuvad spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Servera fisken på en bädd av den stuvade spenaten och ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär filéerna i portionsbitar. Blanda ingefära, olja och soja i en skål. Vänd ner fisken i marinaden och låt den stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
  2. Koka riset enligt förpackningen.
  3. Vispa ihop chili, currypasta, kokosmjölk och majsenamjöl i en kastrull. Koka upp och sjud sedan ca 2 minuter.
  4. Skär bort ev. grova stjälkar på den färska spenaten, krama ur den tinade. Blanda ner spenaten och sjud ytterligare 1-3 minuter. Den kortare tiden för späd spenat. Smaka av med vitlök, citron, salt, peppar och ev. lite mera currypasta.
  5. Stek fiskfiléerna ca 2 minuter per sida. Salta. Servera fisken på en bädd av den stuvade spenaten och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(5)