Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Njut av rödningen och grönsakerna som har fått sjuda i den milda gräddbuljongen. Låt pepparot, salladslök och dill vara kronan på verket till denna fantastiska rätt.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
  • 750 g fast sort, borstade, delade potatisar
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl utspädd grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör, i mindre bitar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 600 g röding, filéer med skinn
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Servering:
  • 1 knippa skivad salladslök
  • 1 msk hyvlad pepparrot, efter smak
  • 1 dillkvist, plockade vippor
  • 60 g löjrom, eller stenbitsrom

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Lägg under tiden schalottenlöken i en kastrull, slå på vinet och grönsaksbuljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud vidare i 5 minuter. Vispa ner smöret lite i taget och sedan senapen. Tillsätt salt och vitpeppar.
  2. Stek rödingen med skinnsidan ner i smör, på relativt låg temperatur så att skinnet blir krispigt. Fisken ska stekas igenom sakta, utan att vändas, 5-8 minuter beroende på tjocklek. Salta och peppra fisken.
  3. Häll gräddbuljongen över den kokta potatisen. Servera rödingen tillsammans med potatisen. Toppa med salladslök, pepparrot, dill och löjrom.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2019-12-13

Jättegott, vackert och lättlagat

Anders

2015-01-11

Bland det godaste jag ätit. Enkelt att göra. Toppenrecept

Lena

2011-12-28

Kanske?

Halstrad fjällröding med löjromspotatis
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 750 g fast sort, borstade, delade potatisar
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl utspädd grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör, i mindre bitar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 600 g röding, filéer med skinn
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Servering:
  • 1 knippa skivad salladslök
  • 1 msk hyvlad pepparrot, efter smak
  • 1 dillkvist, plockade vippor
  • 60 g löjrom, eller stenbitsrom

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Njut av rödningen och grönsakerna som har fått sjuda i den milda gräddbuljongen. Låt pepparot, salladslök och dill vara kronan på verket till denna fantastiska rätt.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Lägg under tiden schalottenlöken i en kastrull, slå på vinet och grönsaksbuljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud vidare i 5 minuter. Vispa ner smöret lite i taget och sedan senapen. Tillsätt salt och vitpeppar.
  2. Stek rödingen med skinnsidan ner i smör, på relativt låg temperatur så att skinnet blir krispigt. Fisken ska stekas igenom sakta, utan att vändas, 5-8 minuter beroende på tjocklek. Salta och peppra fisken.
  3. Häll gräddbuljongen över den kokta potatisen. Servera rödingen tillsammans med potatisen. Toppa med salladslök, pepparrot, dill och löjrom.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2019-12-13

Jättegott, vackert och lättlagat

Anders

2015-01-11

Bland det godaste jag ätit. Enkelt att göra. Toppenrecept

Lena

2011-12-28

Kanske?