Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En hastigt stekt filé som uppassas av ett pepprigt krämigt kål med äpple och dill. Somrigt och mycket njutbart.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g sejfilé, eller gös
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 tsk salt
  • Pepparrotsslaw:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl klippt dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • svartpeppar
  • 400 g finstrimlat vitkål
  • 1 grovrivet, syrligt äpple
  • 2 dl groddar, t ex alfalfa eller solrosskott
  • 1.5 msk riven pepparrot
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, dill och senap. Smaka av med lite salt och peppar. Rör ner vitkål, äpple, groddar och pepparrot. Blanda väl och låt stå i kylen ett par timmar, gärna längre.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och krydda. Stek dem hastigt i en riktigt het panna med ev lite smör tills de precis är genomstekta.
  3. Garnera fisken med citron och dill.

Servering

Servera med salladen och pressad potatis. Gärna med några citronklyftor och lite dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g sejfilé, eller gös
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 tsk salt
  • Pepparrotsslaw:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl klippt dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • svartpeppar
  • 400 g finstrimlat vitkål
  • 1 grovrivet, syrligt äpple
  • 2 dl groddar, t ex alfalfa eller solrosskott
  • 1.5 msk riven pepparrot
  • 0.5 tsk salt

Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En hastigt stekt filé som uppassas av ett pepprigt krämigt kål med äpple och dill. Somrigt och mycket njutbart.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, dill och senap. Smaka av med lite salt och peppar. Rör ner vitkål, äpple, groddar och pepparrot. Blanda väl och låt stå i kylen ett par timmar, gärna längre.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och krydda. Stek dem hastigt i en riktigt het panna med ev lite smör tills de precis är genomstekta.
  3. Garnera fisken med citron och dill.

Servering

Servera med salladen och pressad potatis. Gärna med några citronklyftor och lite dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)