Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En hastigt stekt filé som uppassas av ett pepprigt krämigt kål med äpple och dill. Somrigt och mycket njutbart.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
  • 600 g sejfilé, eller gös
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 tsk salt
  • Pepparrotsslaw:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl klippt dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • svartpeppar
  • 400 g finstrimlat vitkål
  • 1 grovrivet, syrligt äpple
  • 2 dl groddar, t ex alfalfa eller solrosskott
  • 1.5 msk riven pepparrot
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, dill och senap. Smaka av med lite salt och peppar. Rör ner vitkål, äpple, groddar och pepparrot. Blanda väl och låt stå i kylen ett par timmar, gärna längre.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och krydda. Stek dem hastigt i en riktigt het panna med ev lite smör tills de precis är genomstekta.
  3. Garnera fisken med citron och dill.

Servering

Servera med salladen och pressad potatis. Gärna med några citronklyftor och lite dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g sejfilé, eller gös
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 tsk salt
  • Pepparrotsslaw:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl klippt dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • svartpeppar
  • 400 g finstrimlat vitkål
  • 1 grovrivet, syrligt äpple
  • 2 dl groddar, t ex alfalfa eller solrosskott
  • 1.5 msk riven pepparrot
  • 0.5 tsk salt

Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En hastigt stekt filé som uppassas av ett pepprigt krämigt kål med äpple och dill. Somrigt och mycket njutbart.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, dill och senap. Smaka av med lite salt och peppar. Rör ner vitkål, äpple, groddar och pepparrot. Blanda väl och låt stå i kylen ett par timmar, gärna längre.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och krydda. Stek dem hastigt i en riktigt het panna med ev lite smör tills de precis är genomstekta.
  3. Garnera fisken med citron och dill.

Servering

Servera med salladen och pressad potatis. Gärna med några citronklyftor och lite dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!